
Sajttal-sonkával töltött leveles tészta: pillanatok alatt elkészül a harapnivaló

A leveles tésztás finomság egyszerűen összedobható, remek nyárra, kirándulásra és piknikre is elcsomagolható.
Egy jól felszerelt hűtőben a leveles tésztának mindig érdemes helyet szánni, mivel rengeteg minden készíthető belőle. Az ötletes finomságok gyorsan és egyszerűen megvannak, ami sokszor életmentő lehet.
Mi legyen a töltelék?
Én most sonkát, sajtot és krémsajtot választottam, de mehet még hozzá zöldfűszer is. Ha pedig másra vágysz, akkor párolt zöldségekkel, tonhalkrémmel és bolognaival is megtöltheted. A finomság jól bírja a csomagolást, szabadtéri programon bátran számíthatsz rá, csak azt tartsd szem előtt, hogy a sajtkrém miatt érzékeny, a nagy melegben könnyen megromlik.
-
2023-09-20 08:32:01
-
2023-09-04 09:32:01
-
2023-08-26 11:08:02
Leveles tészta sajttal és sonkával töltve

Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg sonka
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg sajtkrém
- só és bors ízlés szerint
- 1 csomag leveles tészta
- kevés liszt a tészta alá (opcionális)
- 1 darab tojás
- szezámmag (opcionális) ízlés szerint
Elkészítés:
A sonkát vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze a reszelt sajttal, sajtkrémmel, sóval és borssal.
A leveles tésztát hajtsuk ki, ha tömbben vettük, akkor enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki.
A leveles tésztát vágjuk 10x10 centiméteres négyzetekre. A tésztakocka közepére tegyünk a töltelékből, majd átlósan hajtsuk ketté, a széleket nyomjuk össze.
A tésztacsomagokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással, ha szeretnénk, szezámmaggal is szórjuk meg. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!