Sajttal-sonkával töltött leveles tészta: pillanatok alatt elkészül a harapnivaló

Leveles tészta sajttal és sonkával töltve
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A leveles tésztás finomság egyszerűen összedobható, remek nyárra, kirándulásra és piknikre is elcsomagolható.

Egy jól felszerelt hűtőben a leveles tésztának mindig érdemes helyet szánni, mivel rengeteg minden készíthető belőle. Az ötletes finomságok gyorsan és egyszerűen megvannak, ami sokszor életmentő lehet.

Mi legyen a töltelék?

Én most sonkát, sajtot és krémsajtot választottam, de mehet még hozzá zöldfűszer is. Ha pedig másra vágysz, akkor párolt zöldségekkel, tonhalkrémmel és bolognaival is megtöltheted. A finomság jól bírja a csomagolást, szabadtéri programon bátran számíthatsz rá, csak azt tartsd szem előtt, hogy a sajtkrém miatt érzékeny, a nagy melegben könnyen megromlik.

Leveles tészta sajttal és sonkával töltve

Leveles tészta sajttal és sonkával töltve ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg sajtkrém
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csomag leveles tészta
  • kevés liszt a tészta alá (opcionális)
  • 1 darab tojás
  • szezámmag (opcionális) ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát vágjuk apró kockákra, majd keverjük össze a reszelt sajttal, sajtkrémmel, sóval és borssal.

A leveles tésztát hajtsuk ki, ha tömbben vettük, akkor enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki.

A leveles tésztát vágjuk 10x10 centiméteres négyzetekre. A tésztakocka közepére tegyünk a töltelékből, majd átlósan hajtsuk ketté, a széleket nyomjuk össze.

A tésztacsomagokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket kenjük meg felvert tojással, ha szeretnénk, szezámmaggal is szórjuk meg. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük