Klasszikus, köményes káposztasaláta – Bármilyen sült mellé tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Húsok mellé a legjobb választás ez a káposztasaláta, gyorsan megvan és kiemeli az ízeket.
A káposztasaláta sokak gyerekkori nagy kedvence, egyedül a köménymag az, ami megosztó benne. Most mégis érdemes egy újabb próbát tenni vele, mert a köménymagból kioldódó aroma sokkal ízletesebbé teszi a salátát. Az öntet is igazi klasszikus, ecetes-cukros lé, kicsit édeskés, kicsit sós, a lényeg, hogy a káposzta álljon benne egy jó darabig, hogy az ízek összeérjenek.
A káposztát egészen vékony csíkokra érdemes vágni (vagy reszelni), hogy minél jobban átjárja az ecetes-cukros lé. A káposztasaláta nem csak a hagyományos módon ismert, az ameriakaiak salátája, a coleslaw is isteni, csak a majonéz miatt jóval laktatóbb. Ugyanezt a változatot egyébként majonéz nélkül is elkészítheted, hogy kicsit alakbarátabb verziót kapj.
Köményes káposztasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 fej káposzta
- 1 kávéskanál köménymag
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál ecet (10%-os)
- 150 milliliter víz
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A káposztának szedd le a külső leveleit, majd vágd egészen vékony csíkokra vagy nagy lyukú reszelőn reszeld le. Tedd egy tálba.
A köménymagot szórd forró serpenyőbe, pirítsd pár percig, amíg pattogó hangot nem ad.
Az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót keverd össze, várd meg, amíg a cukor feloldódik és keverd bele a köménymagot is. Öntsd rá a káposztára, majd jól keverd össze. Tálalásig tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors