Fenséges köret krumplival és baconnel – A szalonna zsírján pirul a burgonya

baconkrumplicover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A burgonya és a bacon két olyan alapanyag, amelyek külön-külön fogyasztva is isteni finomak, hát még akkor, mikor találkoznak a tányéron.

Krumpli mindenkinél van otthon a kamrában, ez az a köret, amire nem lehet ráunni. A bacon is sokak körében kedvelt, úgyhogy olykor érdemes párba állítani a két alapanyagot.

A két hozzávalót változatosan lehet elkészíteni, például serpenyőben is meg lehet pirítani a szalonnát, a zsiradékon pedig aranybarnára sütni a burgonyát. Izgalmas köret, amit magában is gond nélkül elfogyaszt az ember, tálalásnál esetleg finomra aprított petrezselyemmel érdemes megszórni.

Amerikában nagyon népszerű az így készült burgonya, amit tovább szoktak gazdagítani: bőséges sajttal szórják meg, amit sütőben ráolvasztanak, így még az ünnepi asztalon is megállja a helyét a köret. 

Köret krumplival és baconnel

krumplibacon

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab krumpli
  • 4 szelet bacon
  • só és bors ízlés szerint
  • opcionális sajt
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk kockákra.

A kockázott bacont pirítsuk le a saját zsírján, majd a szalonnát vegyük ki a serpenyőből. A kisült zsiradékra tegyük rá a burgonyát, süssük aranybarnára 15-20 perc alatt. A kész krumplit és szalonnát keverjük egybe, sóval és borssal ízesítsük, utána már tálalhatjuk is. Aki szeretné, még forrón szórja meg sajttal is, hogy ráolvadjon.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük