Hideg csirkesaláta krémes curry szószban - II. Erzsébet kedvenc fogása

31921769 2448987 f8e6381e2ac509525c903df819a995a2 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár hazánk nagy rajongója a hidegtálaknak, a legjobb csirkesaláta mégis az angoloké.

Valójában fogalmunk sincs róla, szereti-e a királynő a koronázási csirkét, bár nagy örömmel néztem végig a The Crown című sorozatot, melyet az életéről készítettek. Ott csak a scone-t eszi elképesztő eleganciával, amint azt már meg is írtuk. Mindegy is, ő szereti-e, mert isteni finom - az is csak legenda, hogy az ő koronázása alkalmából készült először.

Praktikus étel, mert könnyű előkészíteni és elvan a hűtőben arra az esetre, ha néhány napig összevissza eszik a család. Partikra is remekül bevethető, jó előétel, de hidegtálakra is illik.

Az egyetlen különleges alapanyag benne a mangó chutney, de már azt is nagyon sokfelé kapni készen, üvegben. El is hagyható, ha nem sikerül szerezni, de friss mangóval is helyettesíthető.

Koronázási csirke

31921779 7fe5642b2f4b2b2e750e50c62eb3f8f0 wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab csirkemell
  • ízlés szerint só, bors
  • 5 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál curry (por)
  • 3 evőkanál mangó chutney
  • 1 marék szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket csontostul, bőröstül posírozzuk az itt leírtak szerint. Míg főnek, keverjük simára a majonézt, a tejfölt, a mangó chutneyt és a curryt. Miután megpuhult, a húst hagyjuk kihűlni, kockázzuk fel, tegyük egy tálba. Keverjük el a mártással, hűtsük be néhány órára, majd szeletelt mandulával szórva tálaljuk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük