30 perces, krémes zöldborsós tészta: mirelit zöldségből is tökéletes lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szinte pillanatok alatt elkészül a krémes zöldborsós tészta, ami szerénysége ellenére abbahagyhatatlanul finom.
Az olasz konyha az egyszerűségéről híres, néhány hozzávaló elég lesz ahhoz, hogy csodás ételek szülessenek meg a tányéron.
Sajnos a zöldborsó szezonja hamar elillan, akinek volt rá lehetősége, biztosan elrejtett belőle keveset a fagyasztóba, amit a hűvösebb napokon csak elő kell kapni, hogy valami könnyű, nyáridéző finomság készüljön belőle. Sokan levest készítenek belőle, pedig akár egyszerű tésztás étel is készülhet, amelyben a fokhagyma karakteres íze is éreztetni fogja magát.
A tésztás ételek mindig akkor a legfinomabbak, ha szaftosak, a krémesebb textúrát a borsós tészta esetében tojássárgájával lehet elérni, de akár főzőtejszínnel is lehet helyettesíteni. A különlegesebb zamat érdekében reszelt citromhéjat is szórj az étel tetejére.
Krémes, egyszerű zöldborsós tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 250 gramm tészta
- 400 gramm borsó (mirelit vagy üveges)
- só és bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 3 darab tojássárgája
- parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.
A zúzott fokhagymát kezdjük el pirítani az olajon, gyakran kevergessük, körülbelül 2 perc után a borsót is öntsük a fokhagymára, majd amikor a borsó megpuhult, tegyük rá a tésztát, sóval és borssal ízesítsük. Alaposan forgassuk egybe a borsót és a tésztát, majd keverjük hozzá a 3 darab tojássárgáját is. Az elkészült tésztát parmezánnal megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images