30 perces tejszínes-gombás tészta – A krémes mártás teszi ellenállhatatlanná

tgtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt az asztalra kerül a tejszínes-gombás tészta, frissen a legfinomabb.

A gomba ezerarcú finomság, készülhet belőle rántott fogás, leves vagy bármilyen tésztás étel, a végeredmény nem fog csalódást okozni.

A gombához nagyon jól illik a főzőtejszín, mielőtt azonban összefőznéd vele, érdemes serpenyőben, kevés olajon, fűszerekkel lepirítani, majd a kész szószba belekeverni a pirult gombát. Mivel jól viseli az intenzívebb fűszerezést, ezért bátran kerülhet mellé fokhagyma és kakukkfű is, amelyek amellett, hogy finomak, immunerősítő hatásukról is ismertek. 

Ha még krémesebbre szeretnéd készíteni, akkor 1-2 marék reszelt sajtot is érdemes a szószba keverni, úgy sokkal gazdagabb, mélyebb íze lesz.

Tejszínes-gombás tészta

tgtct

Hozzávalók 4 személyre

  • 350 gramm gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj kevés
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 500 milliliter főzőtejszín
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű
  • parmezán
  • 500 gramm tészta
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A megtisztított gombákat szeleteljük fel tetszőlegesre, majd dobjuk forró, enyhén olajozott serpenyőbe, kezdjük el pirítani. Amikor a gomba szépen összeesett, aranybarnára váltott a színe (körülbelül 10-15 perc), forgassuk hozzá a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, sót és borsot. Pár perc kevergetés után a gombákat szedjük ki egy tányérra, majd tegyük félre.

A serpenyőben, amelyben a gomba készült, olvasszuk fel a vajat, keverjük el benne a lisztet, 1-2 perc után, amikor a lisztes vaj zsemleszínű lesz, kezdjük el lassan felönteni a tejszínnel, miközben folyamatosan kevergetjük. 1-2 perc után a gombákat is tegyük a tejszínes szószba, majd rottyanásig főzzük a ragut. Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal és finomra vágott petrezselyemmel. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük