![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
30 perces tejszínes-gombás tészta – A krémes mártás teszi ellenállhatatlanná
![tgtcover](https://kep.index.hu/1/0/3529/35295/352951/35295147_2700577_100f6af493a6ef7c730236b0c701563b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Pillanatok alatt az asztalra kerül a tejszínes-gombás tészta, frissen a legfinomabb.
A gomba ezerarcú finomság, készülhet belőle rántott fogás, leves vagy bármilyen tésztás étel, a végeredmény nem fog csalódást okozni.
A gombához nagyon jól illik a főzőtejszín, mielőtt azonban összefőznéd vele, érdemes serpenyőben, kevés olajon, fűszerekkel lepirítani, majd a kész szószba belekeverni a pirult gombát. Mivel jól viseli az intenzívebb fűszerezést, ezért bátran kerülhet mellé fokhagyma és kakukkfű is, amelyek amellett, hogy finomak, immunerősítő hatásukról is ismertek.
Ha még krémesebbre szeretnéd készíteni, akkor 1-2 marék reszelt sajtot is érdemes a szószba keverni, úgy sokkal gazdagabb, mélyebb íze lesz.
Tejszínes-gombás tészta
![tgtct](https://kep.index.hu/1/0/3529/35295/352951/35295135_97417db9b329ce06affca1b266753c8c_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 350 gramm gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj kevés
- 4 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- só és bors ízlés szerint
- 500 milliliter főzőtejszín
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- parmezán
- 500 gramm tészta
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A megtisztított gombákat szeleteljük fel tetszőlegesre, majd dobjuk forró, enyhén olajozott serpenyőbe, kezdjük el pirítani. Amikor a gomba szépen összeesett, aranybarnára váltott a színe (körülbelül 10-15 perc), forgassuk hozzá a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, sót és borsot. Pár perc kevergetés után a gombákat szedjük ki egy tányérra, majd tegyük félre.
A serpenyőben, amelyben a gomba készült, olvasszuk fel a vajat, keverjük el benne a lisztet, 1-2 perc után, amikor a lisztes vaj zsemleszínű lesz, kezdjük el lassan felönteni a tejszínnel, miközben folyamatosan kevergetjük. 1-2 perc után a gombákat is tegyük a tejszínes szószba, majd rottyanásig főzzük a ragut. Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal és finomra vágott petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!