
30 perces tejszínes-gombás tészta – A krémes mártás teszi ellenállhatatlanná

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Ropogós, brokkolis sajtgolyó: így nem lesz olajos

Ellenállhatatlan citromos túrófánk: nem kell dagasztani és keleszteni

Pirított tészta fél órán belül: aromás szósz adja meg az ízét

Mennyei, puha epres blondie: fehér csokival készül a tészta

Sűrű, vörösboros csirkepörkölt: nagyon omlós és ízletes lesz a hús
Pillanatok alatt az asztalra kerül a tejszínes-gombás tészta, frissen a legfinomabb.
A gomba ezerarcú finomság, készülhet belőle rántott fogás, leves vagy bármilyen tésztás étel, a végeredmény nem fog csalódást okozni.
A gombához nagyon jól illik a főzőtejszín, mielőtt azonban összefőznéd vele, érdemes serpenyőben, kevés olajon, fűszerekkel lepirítani, majd a kész szószba belekeverni a pirult gombát. Mivel jól viseli az intenzívebb fűszerezést, ezért bátran kerülhet mellé fokhagyma és kakukkfű is, amelyek amellett, hogy finomak, immunerősítő hatásukról is ismertek.
Ha még krémesebbre szeretnéd készíteni, akkor 1-2 marék reszelt sajtot is érdemes a szószba keverni, úgy sokkal gazdagabb, mélyebb íze lesz.
Tejszínes-gombás tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 350 gramm gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj kevés
- 4 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- só és bors ízlés szerint
- 500 milliliter főzőtejszín
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- parmezán
- 500 gramm tészta
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A megtisztított gombákat szeleteljük fel tetszőlegesre, majd dobjuk forró, enyhén olajozott serpenyőbe, kezdjük el pirítani. Amikor a gomba szépen összeesett, aranybarnára váltott a színe (körülbelül 10-15 perc), forgassuk hozzá a zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, sót és borsot. Pár perc kevergetés után a gombákat szedjük ki egy tányérra, majd tegyük félre.
A serpenyőben, amelyben a gomba készült, olvasszuk fel a vajat, keverjük el benne a lisztet, 1-2 perc után, amikor a lisztes vaj zsemleszínű lesz, kezdjük el lassan felönteni a tejszínnel, miközben folyamatosan kevergetjük. 1-2 perc után a gombákat is tegyük a tejszínes szószba, majd rottyanásig főzzük a ragut. Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal és finomra vágott petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images