Csupakrém torta sütés nélkül: fényes csokimáz koronázza meg
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A nyári hőségben sem kell lemondani a desszertekről, ilyenkor a legjobb, ha sütés nélküli finomságokkal kedveskedsz.
A nyár nem a legjobb évszak a sütésre, a nagy forróságban teljesen érthető, ha az ember kerüli a meleg konyhát. Az igazi édesszájúaknak nagy büntetés ez az idő, ilyenkor a sütés nélkül készült, sokkal egyszerűbb desszertek kerülnek előtérbe.
Jólesik ilyenkor a fagyi, a hideg pohárkrémek és egyéb csemegék. Én édesszájú vagyok, mindig lesem, mit is próbáljak ki ebben a meleg időben, amelynek az elkészítése nem megterhelő. Egyik ilyen kutakodásom során akadtam erre a receptre, hihetetlenül egyszerű, viszont türelmesnek kell lenni, mert a hűtőben kell pihentetni a finomságot. Ezt leszámítva minden téren szerethető, hűsítő édesség, szívből ajánlom, hogy próbáld ki, akár egy hétvégi kerti parti zárásaként. Minél hidegebb, annál finomabb és szebben szeletelhető a krémes sütés nélküli torta.
Krémes torta sütés nélkül
Hozzávalók 8 szelethez
Alap:
- 200 gramm darált keksz
- 75 milliliter tej
- 100 milliliter olvasztott vaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 2 evőkanál rum
Krém:
- 300 gramm mascarpone
- 400 milliliter habtejszín
- 100 gramm porcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 3 evőkanál mogyorókrém vagy kakaó
Bevonat:
- 200 gramm csokoládé
- 150 milliliter tej
Elkészítés:
Alap:
A darált kekszet keverjük egybe a kakaóval, majd dolgozzuk hozzá az olvasztott vajat, rumot, tejet.
A tortaformát (20 cm) béleljük ki sütőpapírral, a darált kekszes keveréket tegyük bele, kanál segítségével szépen oszlassuk el benne az alapot, majd tegyük 1 órára a hűtőbe.
Krém:
A mascarponét a vaníliával és a porcukorral keverjük egybe, utána adjuk hozzá a habtejszínt és verjük kemény habbá a krémet.
A krémet válasszuk szét.
Keverjük az egyik felébe a mogyorókrémet vagy a kakaót, majd kenjük a kekszalapra, utána a fehér krém is kerüljön a tortára, 60 percre tegyük hűtőbe.
Bevonat:
A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, miközben keverjük hozzá a tejet. A csokibevonatot csorgassuk rá a torta tetejére, ügyeljünk rá, hogy teljesen befedje. 2-3 órára tegyük hűtőbe, csak utána szeleteljük fel.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors