Hűsítő jégkrémszendvics krémsajttal és csokival: tökéletes nyári desszert

jégkrémszendvics cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Megérkezett a nyár és vele együtt a mélyhűtőmben is elkezdtek gyűlni a különféle jégkrémek, fagylaltok.

Bár a boltokban óriási a választék jégkrémekből, a legjobb mégis, ha házi készítésűt eszünk. Nálunk az egyszerűbb, vizes alapúak is népszerűek, de ha kicsit laktatóbbra vágyunk, akkor készítsünk jégkrémszendvicset, ahol a kekszek közé krémsajtos töltelék kerül.

Nem is akármilyen, gyakorlatilag a tiramisu alapját töltjük bele frissen főzött kávéval és csokichipsszel dúsítva. A kekszet megvehetjük készen is, de csokichipszes cookie-t tényleg nagyon könnyű készíteni, érdemes azt is házilag megsütni. 

Krémsajtos jégkrémszendvics

jégkrémszendvics recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 30 milliliter víz
  • 80 gramm cukor
  • 4 darab tojássárgája
  • 350 gramm krémsajt
  • 250 milliliter tejszín
  • 100 milliliter sűrített tej
  • 30 gramm csokichips
  • 25 milliliter eszpresszó (frissen lefőzve)
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot öntsük a vízhez, alacsony lángon addig melegítsük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. A tojássárgáját kezdjük el habosra keverni elektromos habverővel, közben folyamatosan öntsük hozzá a cukorszirupot. Keverjük hozzá a krémsajtot és a kávét is.

A tejszínhabot verjük keményre, adjuk a krémsajtos mixhez, majd a végén forgassuk bele a sűrített tejet és a csokichipset is. 

Kenjünk mindegyik csokis kekszre a krémből, majd fedjük be őket egy másik keksszel. Tegyük őket egy éjszakára a mélyhűtőbe. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük