Laktató, selymes krumplikrémleves: tejföllel sűrítve lesz igazán finom
A sűrű krémlevest bögrébe adagolva is tálalhatod, hűvös napokon a testet és a lelket is átmelegíti az így kínált finomság.
A levesek mindig jólesnek, minden évszaknak megvan az aktuális kedvence. Tavasszal és nyáron inkább a krémlevesek kerülnek előtérbe, majd, ahogy melegszik az idő, jöhetnek a hidegen kínált levescsodák.
Most egy meleg verziót mutatunk, melyben póréhagyma, fokhagyma, krumpli és zeller az úr. A finomság mindenféle plusz nélkül is kanalazható, de aki szeretné, krutonnal vagy sült baconnel, esetleg kolbászkarikákkal is kipróbálhatja.
A levesbe tejszín és krémsajt is kerül, a kettő fenomenális együtt, sokkal finomabb és krémesebb így a végeredmény. A finomság bátran tovább gazdagítható, aki szeretné, 1 darab sárgarépát és 1-2 szál újhagymát is adhat hozzá egy maréknyi spenótlevéllel együtt. A pikáns ízek kedvelői pedig chilipelyhet is használhatnak a leves megbolondításához.
A zöldségeket (póréhagyma, fokhagyma, krumpli, zeller) pucoljuk és mossuk meg, majd tetszőlegesen vágjuk fel.
Egy kevés olajat egy magas falú edényben forrósítsunk fel, majd dobjuk rá az előkészített zöldségeket, és kezdjük el pirítani. Miközben pirulnak a zöldségek, fűszerezzük sóval, borssal és tárkonnyal, majd 4-5 perc után öntsük fel vízzel vagy alaplével, és főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul.
A krémsajtot és a tejszínt keverjük össze, utána a leves főzőlevéből is adjunk hozzá. Ezután adjuk a leveshez, és 3-4 percig főzzük még, majd botmixerrel pürésítsük az egészet.
A kész levest kínálhatjuk pohárban vagy tálkákban, a tetejére kerülhet kruton vagy sült bacon.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu