![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Laktató, selymes krumplikrémleves: tejföllel sűrítve lesz igazán finom
![kklcover](https://kep.index.hu/1/0/4047/40473/404730/40473019_3088453_b5662f49da121c7f6f6a274b9edc3071_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A sűrű krémlevest bögrébe adagolva is tálalhatod, hűvös napokon a testet és a lelket is átmelegíti az így kínált finomság.
Az őszi, téli időszakban sokkal gyakrabban kívánja az ember a meleg leveseket, lehet az hagyományos vagy krémes, a maga módján mindegyik mennyei. Egy jó leves nemcsak finom, hanem akár orvossággal is felér a szememben. Ha kicsit náthás vagyok, nincs is jobb, mint forró levet kanalazni.
Krémlevesek közül a nagy kedvencem a krumplileves, a burgonya mellett sárgarépa és zeller is helyet kap, így tartalmasabb és finomabb lesz a végeredmény. Tálalásnál kruton, fűszernövények, pirított szalonna vagy kolbász is elfér a tetején, de simán, bögréből fogyasztva is tökéletes.
Kiadós krumplikrémleves
![kklct](https://kep.index.hu/1/0/4047/40473/404730/40473035_0091533460c220e855517a67f4f89bb8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej hagyma
- kevés vaj vagy olaj
- 10 darab krumpli
- 1 darab sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- víz szükség szerint
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab babérlevél
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 dl tej
- 300 g tejföl
- 1 teáskanál étkezési keményítő (kukorica)
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra, majd kevés vajon vagy olajon dinszteljük üvegesre.
A megtisztított krumplit vágjuk közepes kockákra, a sárgarépát karikázzuk fel, a zellert is daraboljuk fel, majd dobjuk a zöldségeket a hagymára és alaposan forgassuk egybe.
Néhány perc után a zöldségeket öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi őket, utána adjuk a leveshez a fűszereket (só, bors, babérlevél, szerecsendió), és főzzük addig a levest, míg a krumpli és a sárgarépa megpuhul.
Amikor a zöldségek puhák, adjuk a tejet a leveshez, és főzzük még 4-5 percig.
A tejfölt és a kukoricakeményítőt keverjük egybe, a leves főzőlevéből 2-3 merőkanállal szedjünk a tejfölre és dolgozzuk simára.
A levest vegyük le a tűzhelyről, a babérlevelet távolítsuk el, majd botmixerrel pürésítsük.
Pürésítés után a levest tegyük alacsony láng fölé, adjuk hozzá a tejfölös keveréket, keverjük egybe, 2-3 percig főzzük még.
A krémlevest kínáljuk krutonnal vagy sült baconkockával.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!