Sütőtökös piskótarolád krémsajttal töltve – Klasszikus desszert őszi köntösben

2
Nyomtatás
sütőtökös piskótarolád cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A piskótarolád könnyen elkészíthető, isteni finom kedvenc, amit az őszre hangolva is érdemes megsütnöd.

Roládot talán még könnyebb sütni, mint hagyományos piskótát: természetesen az arányokra itt is figyelni kell, ahogy arra is, hogy a megsült tésztát még melegen, egy konyharuha segítségével tekerd fel, hogy ne repedjen meg. Bár a klasszikus a sárgabaracklekváros, de igazából mindenféle finom krémmel meg tudod tölteni ezeket a tekercseket, itt találsz szuper recepteket hozzá.

Nemcsak a töltelék lehet változatos, hanem a tészta is, ez a rolád igazi őszi kiadásban készült, amelyhez színben is tökéletes az édes krémsajtos töltelék. Krémsajtból isteni sajttortát is készíthetsz.

Sütőtökös piskótarolád

sütőtökös piskótarolád recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

Rolád:

  • 110 gramm liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 csipet
  • 3 darab tojás (L-es)
  • 200 gramm cukor
  • 220 gramm sütőtök

Krém:

  • 220 gramm krémsajt (natúr)
  • 120 gramm porcukor
  • 6 evőkanál vaj (puha)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • a tetejére porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt süssük meg, itt mutatjuk, hogyan. Ha megsült, pürésítsük le. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral. Egy tiszta konyharuhára szórjunk vékonyan porcukrot. 

Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot. A tojássárgájához keverjük hozzá a cukrot, majd kézi habverővel keverjük habosra. Forgassuk bele a sütőtökpürét is. A tojássárgájába keverjük bele a lisztes keveréket, majd a végén óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét is. 

A tésztát öntsük a sütőpapírra. Süssük 13-15 percig. Vegyük ki a piskótát, és borítsuk rá a porcukros konyharuhára. Óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, és még melegen tekerjük fel a piskótát, és egy rácson hagyjuk kihűlni. 

Amíg a piskóta hűl, egy tálban verjük habosra a krémsajtot, a porcukrot, a vajat és a vaníliakivonatot. A kihűlt piskótát tekerjük ki, és kenjük meg egyenletesen a krémmel, majd óvatosan tekerjük fel újra. Csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe egy órára. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon