Isteni házi gnocchi fűszeres házi paradicsommártással, ahogy az olaszok készítik
Bár gnocchit készen is vásárolhatsz, ha van egy kis időd, érdemes házilag összeállítanod a kis krumplinudlikat. Tálald fűszeres paradicsommártással!
Ez az aranybarnára pirult krumplinudli az egyik legfinomabb őszi fogás, amit gombából készíthetsz. A nudlik álompuhák, és a pirítás miatt annyira ízletesek, hogy szinte önmagukban is fogyaszthatók lennének.
Az i-re azonban a pontot mégiscsak a selymes, tárkonyos-gombás szósz teszi fel, ami fél órán belül kész is van, így ha a hétköznapokba nem fér bele a nudlikészítés, akkor tésztával is fogyaszthatod.
A gombát tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. Egy nagyobb edényben hevítsük fel az olívaolajat, és 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a gombát, 5-6 perc alatt pirítsuk aranybarnára, majd mehet bele további 1 percre a fokhagyma is.
Öntsük fel a fehérborral, várjuk ki, amíg az alkohol elpárolog belőle (ez kb. 3 percet vesz igénybe), majd sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a tárkonyt.
Öntsük hozzá a főzőkrémet és a balzsamecetet, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.
Készítsük el a nudlikat az ebben a receptben szereplő leírás szerint. Miután lepirítottuk, a nudlikat szedjük tányérokra, és kanalazzuk rájuk a gombás szószt.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu