Laktató, sós pite sajttal és sonkával töltve – Krémesre tört krumpli a tésztája

krumplis pite cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Isteni, főtt krumpli alapú sós pite, amelynek a belseje szaftos a sok sajttól.

Az omlós tésztájú pitéket nem csak édesen érdemes elkészíteni, rengetegféle izgalmas sós variációt ki lehet próbálni. A legtöbb sós pite vegetáriánusok számára is tökéletes választás, persze csak akkor, ha kizárólag zöldség és tejtermék gazdagítja a mutatós finomságot.

Az egyik legizgalmasabb sós pitében krumpli a főszereplő, felturbózott krumplipüré a tésztaalap, amire érdemes rengeteg sajtot szórni, illetve, hogy laktatóbb legyen, sonka is kerül rá.

Krumplis pite

krumplis pite recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 600 gramm krumpli
  • 20 gramm parmezán
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 100 gramm sonka
  • 100 gramm félkemény sajt
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzzük meg, krumplinyomóval törjük össze. Sózzuk, üssük bele a tojásokat, szórjuk bele a parmezánt, majd adjuk hozzá a vajat. Egy kevés zsemlemorzsával dúsítsuk a tésztát, majd a nagyobb részét egyenletesen oszlassuk el egy piteformában úgy, hogy a szélére is jusson belőle.

Tegyünk bele ízlés szerint sonkát és kockára vágott sajtot. A maradék krumplis masszát egyengessük el a tetején, egy kevés zsemlemorzsát is szórjunk rá.  

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Süssük a pitét 30 percig.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük