A legfinomabb erdélyi padlizsánkrém titka: tűzön pirított zöldségből készítsd
A jó erdélyi padlizsánkrém titka, hogy először parázs felett meg kell pirítani a zöldséget, így kap ugyanis semmihez sem fogható, intenzív ízt.
Ez a Dominikán elterjedt, úgynevezett Arepitas de Maiz nevű szelet még a legelegánsabb helyi éttermek étlapján is szerepel. Fogyasztható egyszerű reggeliként, ebédként, de mártogatós vagy főétel mellé is népszerű.
Ennek a köretnek vagy kenyérhelyettesítőnek a titka a kukoricalisztben rejlik, úgyhogy gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Az elkészítése sem bonyolult, a kulcsfontosságú alapanyagai közé pedig a kukoricalisztet és a cukrot soroljuk.
Egy közepes tálban keverjük össze a kukoricalisztet, a tejet, a tojásokat, a sót, az ánizst és a cukrot.
Alaposan keverjük össze, majd fedjük le a tálat és pihentessük a keveréket a hűtőben kb. 1 órát.
Ha pihent a tészta, vegyünk elő egy serpenyőt, öntsük bele a sütéshez előírt olajmennyiséget, majd hevítsük fel.
A tésztakeveréket 2 evőkanál segítségével adagoljuk bele a forró olajba. Akkor jó, ha kisebb palacsintaformákat kapunk.
Süssük oldalanként 2-3 percig a korongokat, majd szedjük konyhai papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj.
Tálalhatjuk forrón köretként, de akár hidegen, mártogatós mellé is tökéletes.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu