Illatos, citromos polentatorta: csak keverd egybe a hozzávalókat
Az egyszerű kevert sütemény liszt hozzáadása nélkül, kukoricadarával és őrölt mandulával készül. A gyors finomság zamatában a citrom fanyarsága kellemesen érezteti magát.
A puliszka filléres hozzávalókból készül, ráadásul igen laktató fogás, mégis egy méltatlanul mellőzött étel, a legtöbb háztartásban igen ritkán készítik. Bár az alábbi recept egy továbbgondolt változata, így sem lesz drága, viszont sokkal finomabb és krémesebb lesz a végeredmény.
A puliszka lényegében kukoricakása, a leggyakrabban tejben, vízben vagy alaplében főzik puhára a kukoricadarát. Az alábbi változatban a kész kásába vaj és parmezán is kerül, amelyek nem csak ízesítik, selymesebbé is teszik az ételt.
Bár a klasszikus receptben nincs hagyma, ha igazán ízesre szeretnéd készíteni, azt se hagyd ki belőle, így önmagában, feltét nélkül is megállja a helyét a kész fogás.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk egészen finomra, a fokhagymát reszeljük le.
Forrósítsunk egy lábasban olívaolajat, majd dobjuk rá a hagymát, dinszteljük puhára. Adjuk hozzá a fokhagymát is, és 1 perc után öntsük fel az alaplével. Várjuk meg, míg forrásnak indul.
Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát. Folyamatosan kevergetve főzzük 15-20 percig, majd amikor besűrűsödött, keverjük bele a vajat és a parmezánt. Főzzük még 2-3 percig, sózzuk, borsozzuk, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images