Elképesztően finom rántott csirkemell: a hús kukoricaprézliben van megforgatva
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A rántott hús nem a megszokott módon készül, zsemlemorzsa helyett kukoricaprézlis bundát kap.
Nem csak zsemlemorzsába öltöztetve lehet rántott szeletet készíteni, olykor jólesik változtatni picit a megszokott recepten. Ha például nincs kéznél zsemlemorzsa, vagy egész egyszerűen más bundát szeretnél a húsra adni, akkor próbáld ki a kukoricaprézlis változatot.
A kukoricaprézli nagyon hasznos alapanyag, kiváló zsemlemorzsa-helyettesítő, sűrítésre is alkalmas, ráadásul gluténmentes. A kukoricaprézliben megforgatott hús nagyon ízletes, a bundája ropogós, a hús pedig omlós. A készítésénél arra kell ügyelni, hogy rögtön a kukoricaprézlibe való forgatás után kerüljön a forró olajba sülni. Nem szabad előre bepanírozni a szeleteket, tálcára összekészíteni és úgy sütni, mert le fog jönni a panír a húsról, másképp kell vele dolgozni, mint a hagyományos zsemlemorzsával.
Ha szereted a frissensülteket, próbáld ki az alpesi vagy a kefires bundás változatot is.
Kukoricaprézliben sült rántott csirkemell
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm csirkemellfilé
- 2 bögre liszt
- 2 bögre kukoricaprézli
- 3 darab tojás
- olaj a sütéshez
- só szükség szerint
Elkészítés:
A csrikemellfiléket vágjuk szeletekre, majd kicsit klopfoljuk, mindkét oldalán sózzuk, majd tegyük 30 percre a hűtőbe (nem muszáj, akár rögtön lehet dolgozni a hússal).
A hússzeleteket panírozzuk be, először a felvert tojásba mártsuk bele mindkét oldalán, utána a lisztben, majd a kukoricaprézliben forgassuk meg. Rögtön mehet a forró olajba, mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors