Elképesztően finom rántott csirkemell: a hús kukoricaprézliben van megforgatva

6
Nyomtatás
kprcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A rántott hús nem a megszokott módon készül, zsemlemorzsa helyett kukoricaprézlis bundát kap.

Nem csak zsemlemorzsába öltöztetve lehet rántott szeletet készíteni, olykor jólesik változtatni picit a megszokott recepten. Ha például nincs kéznél zsemlemorzsa, vagy egész egyszerűen más bundát szeretnél a húsra adni, akkor próbáld ki a kukoricaprézlis változatot.

A kukoricaprézli nagyon hasznos alapanyag, kiváló zsemlemorzsa-helyettesítő, sűrítésre is alkalmas, ráadásul gluténmentes. A kukoricaprézliben megforgatott hús nagyon ízletes, a bundája ropogós, a hús pedig omlós. A készítésénél arra kell ügyelni, hogy rögtön a kukoricaprézlibe való forgatás után kerüljön a forró olajba sülni. Nem szabad előre bepanírozni a szeleteket, tálcára összekészíteni és úgy sütni, mert le fog jönni a panír a húsról, másképp kell vele dolgozni, mint a hagyományos zsemlemorzsával.

Ha szereted a frissensülteket, próbáld ki az alpesi vagy a kefires bundás változatot is.

Kukoricaprézliben sült rántott csirkemell

kprct

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm csirkemellfilé
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre kukoricaprézli
  • 3 darab tojás
  • olaj a sütéshez
  • só szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csrikemellfiléket vágjuk szeletekre, majd kicsit klopfoljuk, mindkét oldalán sózzuk, majd tegyük 30 percre a hűtőbe (nem muszáj, akár rögtön lehet dolgozni a hússal).

A hússzeleteket panírozzuk be, először a felvert tojásba mártsuk bele mindkét oldalán, utána a lisztben, majd a kukoricaprézliben forgassuk meg. Rögtön mehet a forró olajba, mindkét oldalán süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon