A világ legcsodálatosabb mártogatósához csak egy hozzávaló kell
Joghurt, meg egy kis türelem

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A közel-keleti konyhát egyre jobban megszeretem, ráadásul mindaz, amit megismerek belőle annyira passzol a hétköznapjainkhoz is, hogy rögtön a repertoár állandó szereplőjévé válik a konyhámban.

A különböző sült padlizsánok, a hummusz és ez a joghurtkrém mind olyan egyszerű, könnyű receptek, amik nem csak különlegesek, de nagyon jól használhatóak a mindennapokban.

A labneh elkészítéséhez semmi nem kell egy kis joghurton kívül, mégis a legizgalmasabban savanykás, legkrémesebb krémsajt-mártogatós a világon. Szendvicskrémnek is tökéletes, de a legjobb előételnek, zöldségek és lepénykenyér mellé. Sokan így-úgy cifrázzák, turbózzák az alapreceptet zöldfűszerekkel, magokkal, fűszerkeverékekkel, ízes olíva olajokkal, de én így, a maga egyszerűségében szeretem. A legjobb, ha egy kis hummusz is van mellé.

Ne rettentsen el senkit a hosszú elkészítési idő, a munka körülbelül két perc lesz vele, nem több.

Joghurtkrém, azaz Labneh

DSC 2979

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm joghurt
  • 0.5 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy, mély salátás tálat vagy fazekat kibélelek egy laza szövetű konyharuhával vagy textil pelenkával. A joghurtot beleöntöm, és kis batyut kötök belőle. A batyut egy fakanálra fűzöm, és a fazék vagy tál peremére támasztom. Így teszem vissza a hűtőbe egy éjszakára vagy egy egész napra, attól függ, mennyire volt sűrű a joghurt, amit használtam. Amikor lecsepegett, lapos tányérra teszem, ízesítem, ha kell, és megcsepegtetem olíva olajjal.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük