![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Látványos és egyszerű: sajttal és hússal töltött paradicsom
Kezdőknek is sikerülni fog
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A paradicsom most már annyira finom és olcsó, hogy legszívesebben egyik étkezésünkből sem hagynánk ki. Itt van egy újabb ötlet, hogy hogyan készítsünk belőle egy komplett fogást. Hússal, sajttal, és fűszerekkel.
A darált hússal nagyon könnyű dolgozni, szuperül adagolható, remekül fűszerezhető, és meggyőzően gyorsan átsül. Éppen alkalmas arra, hogy beletöltsük káposztába, paprikába, ezúttal pedig paradicsomba.
A darált hússal töltött az ételekbe általában rizs is kerül a hús mellé, ami felszívja a nedvességet, és jól megduzzad, ráadásul táplálóbbá is válik tőle az étel. Most viszont nem kell rizs, mert türelmetlenek vagyunk, és egyébként sem szeretnénk fölösleges szénhidrátokkal nehezíteni magunkat.
Sajttal fűszerezett hús
Pár perc alatt lesütjük a húst, hagyjuk, hogy elpárologjon a leve, ezalatt kivájjuk a paradicsomok belsejét. Hogy igazán ellenállhatatlan legyen, a darált húsba végül sajtot keverünk, így töltjük a zöldségbe, amit gyorsan összesütünk, és már kezdődhet is a lakoma. Adhatsz mellé krumplipürét, de bármilyen más körettel is megállja a helyét.
Sajttal és hússal töltött paradicsom
![hússal-sajttal fűszerekkel töltött paradicsom](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291003/29100301_ae02a93c9a0834888ba16a4eb7532aa8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab nagy, kerek paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 20 dekagramm darált sertéscomb
- 20 dekagramm cheddar sajt
- 1 ízlés szerint só&bors
- 1 opcionáls kedvenc zöldfűszerünk
Elkészítés:
Amíg a hús elforrja a levét, kivájjuk a paradicsomok belsejét és lereszeljük a sajtot.
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
A húst áttöltjük egy tálba, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a paradicsomokat, amiket egy sütőpapírral kibélelt tepsire állítunk.
Betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, a paradicsom pedig kissé meg nem puhul.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!