Látványos és egyszerű: sajttal és hússal töltött paradicsom
Kezdőknek is sikerülni fog
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
A paradicsom most már annyira finom és olcsó, hogy legszívesebben egyik étkezésünkből sem hagynánk ki. Itt van egy újabb ötlet, hogy hogyan készítsünk belőle egy komplett fogást. Hússal, sajttal, és fűszerekkel.
A darált hússal nagyon könnyű dolgozni, szuperül adagolható, remekül fűszerezhető, és meggyőzően gyorsan átsül. Éppen alkalmas arra, hogy beletöltsük káposztába, paprikába, ezúttal pedig paradicsomba.
A darált hússal töltött az ételekbe általában rizs is kerül a hús mellé, ami felszívja a nedvességet, és jól megduzzad, ráadásul táplálóbbá is válik tőle az étel. Most viszont nem kell rizs, mert türelmetlenek vagyunk, és egyébként sem szeretnénk fölösleges szénhidrátokkal nehezíteni magunkat.
Sajttal fűszerezett hús
Pár perc alatt lesütjük a húst, hagyjuk, hogy elpárologjon a leve, ezalatt kivájjuk a paradicsomok belsejét. Hogy igazán ellenállhatatlan legyen, a darált húsba végül sajtot keverünk, így töltjük a zöldségbe, amit gyorsan összesütünk, és már kezdődhet is a lakoma. Adhatsz mellé krumplipürét, de bármilyen más körettel is megállja a helyét.
Sajttal és hússal töltött paradicsom
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab nagy, kerek paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 20 dekagramm darált sertéscomb
- 20 dekagramm cheddar sajt
- 1 ízlés szerint só&bors
- 1 opcionáls kedvenc zöldfűszerünk
Elkészítés:
Amíg a hús elforrja a levét, kivájjuk a paradicsomok belsejét és lereszeljük a sajtot.
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
A húst áttöltjük egy tálba, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a paradicsomokat, amiket egy sütőpapírral kibélelt tepsire állítunk.
Betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, a paradicsom pedig kissé meg nem puhul.
Fotó: Shutterstock