Így lesz folyós a lávasüti belseje: kevés liszttel készül a csupa csoki desszert

lávasüti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csokis süteményért rajongók egyik kedvence a lávasüti, amely még ráadásul mutatós is.

Ha csokis sütemény biztosan lesz az ünnepi asztalon, akkor már ne szerénykedj, tálald ezt a lávasütit, amelynek a közepe mennyei csokifolyamot rejt. Bonyolultnak tűnik, pedig meglepően egyszerűen készül. Annyi a titok, hogy az utolsó lépést csak közvetlenül tálalás előtt tudod megtenni, de szerencsére az alapot már néhány órával korábban is elkészítheted, a sütit pedig a hűtőben kell addig pihentetni. Ha ezt tennéd az ünnepi asztalra, akkor a vacsora vége előtt 10 perccel kezdd el az utolsó simításokat, úgy tökéletes lesz az időzítés.

Amennyiben inkább előre készítenéd el a desszertet, akkor ezt a lisztmentes csokitortát ajánljuk, puha, szaftos édesség, amellyel minden csokirajongót leveszel a lábáról. A másik nagyon jó megoldás csokifanatikusoknak a brownie, amelyhez csak egy jó alaprecept kell, és a süti villámgyorsan elkészül. 

Lávasüti

lávasüti

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 100 gramm étcsokoládé (70-80%-os)
  • 100 gramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 80 gramm cukor
  • 50 gramm liszt
  • a kenéshez vaj
  • a szóráshoz cukor
Recept idők

Elkészítés:

Vízgőz felett olvasszuk fel a felkockázott csokoládét és a vajat, majd tegyük félre hűlni.

A tojást és a cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a lisztet, és óvatosan forgassuk hozzá a kihűlt, megolvasztott csokoládét.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 

A szufléformákat kenjük ki vajjal, szórjuk meg cukorral, és osszuk szét köztük a tésztát.

Süssük a sütiket 10-11 percig. 

Amikor kész, borítsuk ki a sütiket, szórjuk meg őket porcukorral. Savanykás ízvilágú gyümölccsel tálalva nagyon finom. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük