Füstölt lazacos-spenótos csiga leveles tésztából – Reggeli, de partifalat is lehet

lazacos spenótos csiga cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az intenzívebb ízhatás érdekében füstölt lazacot válassz ehhez a sós falathoz, amelyhez színben és aromában is nagyon jól illik az egészséges spenót.

A leveles tészta felhasználási lehetősége szinte végtelen, édes és sós tölteléket egyaránt csomagolhatsz bele. Készíthetsz házilag is tésztát, hiszen az otthoni ízhez semmi sem fogható, de semmi nem történik, ha néha a boltit vásárolod meg. Ha szeretnél inspirálódni, akkor ezeket a leveles tésztából készült ételeket készítsd el.

A kis csigák is mindig megmentik a helyzeteket, akár partifalatnak, akár reggelinek szánod őket. A lazac nemcsak isteni választás, hanem omega-3 zsírsavban is gazdag. Ha szereted a kencéket, készíts belőle pástétomot, de ebben a sós csigában is nagyon jól érvényesül az íze, pláne, ha spenóttal dúsítod. 

Lazacos-spenótos csiga

lazacos spenótos csiga recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 ek vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 120 gramm spenót (leveles)
  • 120 gramm füstölt lazac
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál víz
  • 80 gramm sajt (reszelt)
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát tekerjük ki. A lazacot vágjuk kisebb darabokra.

Egy serpenyőben melegítsünk vajat, tegyük rá az apróra vágott fokhagymát és a spenótot, és dinszteljük néhány percig, amíg összeesik. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A lazacot terítsük szét a leveles tésztán, majd következhet a spenót. A tészta hosszanti oldalától kezdve szorosan tekerjük fel, majd éles késsel vágjunk belőle 1-1,5 centiméter széles karikákat.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és fektessük rájuk a csigákat, de ne túl közel egymáshoz. Egy kisebb tálban verjük fel a tojást a vízzel, majd kenjük le a keverékkel a csigákat. Szórjuk meg reszelt sajttal a tetejüket. 

Süssük 18-20 percig, amíg a sajt meg nem pirul rajtuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük