Pikáns lazactatár avokádóval - Pillanatok alatt elkészül, és nagyon különleges
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A lazactatár nagyon hamar készen van, és ha van olyan szerencsénk, hogy lapul egy csomag füstölt lazac a hűtőben, akkor akár a váratlanul beeső venégeknek is különleges harapnivalót lehet tálalni.
Bár nem vagyok húsimádó, a tatárbifsztekhez elképesztő módon vonzódom. Lehet, hogy a nyers, fűszeres hús íze csábít, mindenesetre bizonyos időközönként megkívánom. Persze megértem azokat is, akiket nem hoz lázba a nyers hús, de keresik a hasonló élményeket. A tatárbifsztek elég nehéz étel, ha könnyedebbre vágyunk, bátran ajánlom a lazacból készült változatot. Ehhez a füstölt verzió a legjobb, ma már nagyon jó áron magas minőséget lehet vásárolni. A lazactatár este sem terheli meg a gyomrot, de érdemes pirítóst és salátát is kínálni mellé.
Ezt többféleképpen el lehet készíteni, van, aki a halat apróra felszeleteli, van, aki aprítógépbe teszi. A lényeg, hogy maradjon darabos. A lazactatárhoz kitűnően illik valamilyen zöldsaláta, például a rukkola, de ez a változat a másik kedvencemmel, avokádóval készült.
Lazactatár
Hozzávalók 2 adaghoz
- 20 dekagramm lazac (füstölt)
- 1 fej lilahagyma
- 0.5 darab citrom leve
- 0.5 csomag kapor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet bors
- 1 darab avokádó
- 4 szelet kenyér (pirítósnak)
Elkészítés:
A lazacot és a hagymát vágjuk nagyon apróra, majd tegyük egy tálba. Öntsünk hozzá egy kevés citromlevet, szórjunk bele finomra vágott kaprot, ízesítsük borssal, locsoljuk meg olívaolajjal, és alaposan keverjük össze. Aki szereti, tehet bele kapribogyót és édesköményt is, remekül illik hozzá. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek.
Egy avokádót hámozzunk meg és kockázzunk fel. Tegyük egy tányérra, erre halmozzuk a lazacot. Pirítóssal tálaljuk.
Fotó: Getty Images