
Pikáns lazactatár avokádóval - Pillanatok alatt elkészül, és nagyon különleges

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik
A lazactatár nagyon hamar készen van, és ha van olyan szerencsénk, hogy lapul egy csomag füstölt lazac a hűtőben, akkor akár a váratlanul beeső venégeknek is különleges harapnivalót lehet tálalni.
Bár nem vagyok húsimádó, a tatárbifsztekhez elképesztő módon vonzódom. Lehet, hogy a nyers, fűszeres hús íze csábít, mindenesetre bizonyos időközönként megkívánom. Persze megértem azokat is, akiket nem hoz lázba a nyers hús, de keresik a hasonló élményeket. A tatárbifsztek elég nehéz étel, ha könnyedebbre vágyunk, bátran ajánlom a lazacból készült változatot. Ehhez a füstölt verzió a legjobb, ma már nagyon jó áron magas minőséget lehet vásárolni. A lazactatár este sem terheli meg a gyomrot, de érdemes pirítóst és salátát is kínálni mellé.
Ezt többféleképpen el lehet készíteni, van, aki a halat apróra felszeleteli, van, aki aprítógépbe teszi. A lényeg, hogy maradjon darabos. A lazactatárhoz kitűnően illik valamilyen zöldsaláta, például a rukkola, de ez a változat a másik kedvencemmel, avokádóval készült.
Lazactatár

Hozzávalók 2 adaghoz
- 20 dekagramm lazac (füstölt)
- 1 fej lilahagyma
- 0.5 darab citrom leve
- 0.5 csomag kapor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet bors
- 1 darab avokádó
- 4 szelet kenyér (pirítósnak)
Elkészítés:
A lazacot és a hagymát vágjuk nagyon apróra, majd tegyük egy tálba. Öntsünk hozzá egy kevés citromlevet, szórjunk bele finomra vágott kaprot, ízesítsük borssal, locsoljuk meg olívaolajjal, és alaposan keverjük össze. Aki szereti, tehet bele kapribogyót és édesköményt is, remekül illik hozzá. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek.
Egy avokádót hámozzunk meg és kockázzunk fel. Tegyük egy tányérra, erre halmozzuk a lazacot. Pirítóssal tálaljuk.
Fotó: Getty Images