Tökéletes előétel a karácsonyi krémes pezsgőleves: jól megágyaz a vacsorához
Igazi ünnepi ízekkel, nagyon egyszerű elkészítéssel!
Bár a karácsonyi időszakban a legtöbben az olyan klasszikus magyaros fogásokat részesítik előnyben, mint például a halászlé, a töltött káposzta vagy a sült kacsacomb, nem árt időnként kikacsintani más nemzetek hagyományos ételeire sem, és becsempészni valami újdonságot a menüsorba.
Erre a lengyel mandulalevesre néhány hete bukkantam, és annyira megtetszett, hogy mindenképp el kellett hoznom a receptjét. A leves fő összetevői a mandula, az aszalt gyümölcsök és a rizs, és a hagyományok szerint akkor szolgálják fel, amikor a család hazaérkezik az éjféli miséről. Mivel egy édes fogásról van szó, desszertként is fogyasztható.
Ha pedig egy igazán krémes és ízletes leves a célod, akkor a hozzá szükséges mandulaitalt is házilag készítsd, amelyhez itt találsz egy szuper receptet!
Egy nagyobb edényben forraljuk fel a mandulaitalt.
Adjunk hozzá minden hozzávalót (a feltétek kivételével), és alacsony hőfokon főzzük 6-7 percig. Időnként kavarjuk meg, hogy ne ragadjon le az alja.
Igény szerint édesítsük, majd tetszőleges feltéttel tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu