Mennyei vörösboros kacsacomb: így lesz ropogós és fényes a bőre

kacsacomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pirosra sült kacsacomb kívül szép fényes, ropogós, belül pedig olyan omlós, hogy a hús lemállik a csontról.

Az ünnepi vacsora nagy kedvence a sült kacsa. A szárnyas készülhet egészben, darabolva, vagy csak a combjával is dolgozhatsz, ami a legegyszerűbben, sóval, borssal sütve is mennyei, de ha szeretnéd, használj bátran karakteres fűszereket.

Karácsonykor nagyon népszerű a konfitált vagy a narancsos változat, de kezdő konyhatündéreknek első körben a vörösborral készült kacsacombot ajánljuk, hisz az egyszerű fűszerezésű hússal alig van munka, és ünnepi vacsorát tálalhatsz belőle. A kacsacombnak jól áll az édeskés aroma, ezért a pirulás utolsó fázisában locsold meg mézzel, amelytől nem csak finomabb, sokkal fényesebb is lesz.

Köret is kerülhet a hús mellé!

Persze ne krumpliban gondolkodj, ha már ünnep, legyen különlegesebb: félbevágott alma, körte vagy kimagozott szilva is mehet a comb mellé. A gyümölcsöket érdemes kevés fahéjjal, gyömbérrel, esetleg egy kicsit csípősebb fűszerrel egybeforgatni. A fantasztikus sülthöz kínálhatsz lila káposztát is.

Vörösboros kacsacomb

kcct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab kacsacomb
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 deciliter vörösbor
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A kacsacombot mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal (be is irdalhatjuk a combot).

A befűszerezett kacsacombot helyezzük tepsire, süssük 20-25 percig, aztán öntsük rá a vörösbort, és 150 fokosra állított sütőben körülbelül 60 percig süssük tovább. Ha már puha a hús, csorgassuk rá a mézet, és 200 fokon, 10-15 perc alatt süssük pirosra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük