Mennyei vörösboros kacsacomb: így lesz ropogós és fényes a bőre
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Puha mézeskalács csokiba mártva: így dobd fel az ünnepi sütit
Friss, ropogós spenótsaláta vörös áfonyával: ünnepi köret sültek mellé
Krémes karácsonyi diótorta: beragyogja az ünnepi asztalt
Gazdag, ünnepi halászlé: karácsonykor kötelező az asztalra
10 mesés aprósütemény karácsonyra: mutatósak és finomak
A pirosra sült kacsacomb kívül szép fényes, ropogós, belül pedig olyan omlós, hogy a hús lemállik a csontról.
Az ünnepi vacsora nagy kedvence a sült kacsa. A szárnyas készülhet egészben, darabolva, vagy csak a combjával is dolgozhatsz, ami a legegyszerűbben, sóval, borssal sütve is mennyei, de ha szeretnéd, használj bátran karakteres fűszereket.
Karácsonykor nagyon népszerű a konfitált vagy a narancsos változat, de kezdő konyhatündéreknek első körben a vörösborral készült kacsacombot ajánljuk, hisz az egyszerű fűszerezésű hússal alig van munka, és ünnepi vacsorát tálalhatsz belőle. A kacsacombnak jól áll az édeskés aroma, ezért a pirulás utolsó fázisában locsold meg mézzel, amelytől nem csak finomabb, sokkal fényesebb is lesz.
Köret is kerülhet a hús mellé!
Persze ne krumpliban gondolkodj, ha már ünnep, legyen különlegesebb: félbevágott alma, körte vagy kimagozott szilva is mehet a comb mellé. A gyümölcsöket érdemes kevés fahéjjal, gyömbérrel, esetleg egy kicsit csípősebb fűszerrel egybeforgatni. A fantasztikus sülthöz kínálhatsz lila káposztát is.
Vörösboros kacsacomb
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab kacsacomb
- só és bors ízlés szerint
- 1 deciliter vörösbor
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A kacsacombot mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal (be is irdalhatjuk a combot).
A befűszerezett kacsacombot helyezzük tepsire, süssük 20-25 percig, aztán öntsük rá a vörösbort, és 150 fokosra állított sütőben körülbelül 60 percig süssük tovább. Ha már puha a hús, csorgassuk rá a mézet, és 200 fokon, 10-15 perc alatt süssük pirosra.
Fotó: Getty Images