Krémes tojássaláta lengyel módra: majonéz helyett krémsajttal készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A krémes tojássaláta szendvicsbe töltve is tökéletes, de akár egy szelet pirítóst is feldob.
A tojássaláta nemcsak sokoldalúan felhasználható, hanem tökéletes maradékmentő is egyben. Én rendszeresen főzök keménytojást, de nem mindig eszem meg mindet, így azok biztosan salátaként végzik. A nagy kedvencem a zsidótojás, amely elkészítésére még nagymamám tanított meg.
A tartalmas saláták amúgy is nagy kedvencek, de ha egyben főfogást is keresel, akkor próbáld ki ezt az almás, csirkés kukoricasalátát, amely garantáltan jóllakat. A tojássalátát szendvicsbe, például pitába is teheted, amely zöldségekkel kiegészítve akár ebédként is megállja a helyét.
Ez a tojássaláta annyiban különbözik a hagyományostól, hogy majonéz helyett krémsajttal készül, így egy kicsit kevesebb a kalóriatartalma. Ha nem szereted a nyers hagymát, akkor egy kevés vajon dinszteld meg, úgy keverd a tojáshoz.
Lengyel tojássaláta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 220 gramm krémsajt (natúr)
- 1 evőkanál vaj
- 4 darab főtt tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A tojást főzzük keményre 10 perc alatt.
A krémsajtot és a vajat keverjük össze, majd villával nyomkodjuk hozzá a tojást, forgassuk bele a hagymát is. Ha nagyon sűrű, adjunk hozzá még vajat. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Fotó: Getty Images