Így készül a legfinomabb csokimáz kakaóporból: fényes és könnyen szeletelhető
Ha nincs otthon táblás csoki, akkor is készíthetsz fényes mázat, kakaóporból is mennyei lesz.
A kakaós csiga lehet kicsi, lehet nagy, szimpla vagy dupla, csak az számít, hogy jó kakaós legyen és minél ropogósabb.
A fejemet tenném rá, hogy sokunknak volt még kakaós csiga reggelire az oviban, vagy akár a suliban is, vagy éppen a büfébe jártunk le érte az iskolai szünetekben. Ez a, mondhatni, retró péksütemény egyszerűen megunhatatlan, ami mellé már tényleg csak egy pohár hideg tej hiányzik.
A kakaós csigát legegyszerűbben leveles tésztából készítheted el, mindössze 25 perc alatt.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A kész leveles tésztát vegyük ki a hűtőből és terítsük ki az asztalra, a sütőpapíros oldalával lefelé.
Spricceljük meg a tészta felszínét vízzel – ne áztassuk el –, vagy aki jobban szereti a vaj krémes ízét, az kenje meg olvasztott vajjal a tésztát víz helyett, majd szórjuk be egyenletesen az egészet cukrozott kakaóporral.
Ezután óvatosan tekerjük fel a tésztát.
Az így kapott csigát, ízlés szerint, kb. 1 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel, és egymástól 2 cm-es távolságban fektessük bele egy előzőleg sütőpapírral kibélelt, lapos tepsibe. A tetejüket megkenhetjük a maradék vajjal, hogy a tészta biztosan ne száradjon ki sütés közben.
Előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt süssük készre, majd ha kihűltek a csigák, finoman hintsük meg mindet porcukorral, és már tálalhatjuk is.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu