Puha, foszlós túró rudi csiga – A kakaós tésztát krémes túró borítja

túró rudi csiga cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A túró rudit minden korosztály szereti, a klasszikus édesség nem csak a gyerekek kedvence.

Roppanós csokimázba forgatott édes túró - a túró rudi népszerűsége töretlen. Az eredeti receptet már rengetegszer módosították, ma már sokféle ízesített változatban is létezik ez az édesség. A külseje lehet ét- vagy tejcsoki, de már joghurtos bevonóval is készítik.

A túró rudit elkészítheted házilag is, természetesen azzal ízesítheted, amivel csak szeretnéd. A túró és a csoki kettőse sok édességet megihletett: süthetsz túró rudi tortát vagy csokis-túrós piskótatekercset is. A reggeli nagy kedvencet, az édes töltött csigát is elkészítheted túró rudis ízben, a tészta kakaós, a tölteléket pedig édes túrókrém és csokireszelék alkotja.

Túró rudi csiga

túró rudi csiga recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta:

  • 250 gramm liszt
  • 50 milliliter tej (langyos)
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 gramm élesztő
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 darab tojássárgája
  • 170 gramm joghurt (natúr)

Töltelék:

  • 250 gramm túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejbe keverjünk egy kevés cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és várjuk meg, amíg felfut.

A lisztet tegyük egy tálba, keverjük hozzá a maradék cukrot, a kakaóport, a tojássárgáját, öntsük bele az élesztős tejet, majd miközben a joghurtot tesszük hozzá, kezdjük el gyúrni a tésztát. A szokásosnál lágyabb tésztát kell kapni, annyi joghurtot tegyünk bele, hogy ne ragadjon túlságosan, lehessen dagasztani. Ha jól összegyúrtuk, takarjuk le, majd hagyjuk kelni körülbelül 40 percig. 

Készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük össze a tejföllel, a vaníliás cukorral és a cukorral.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki 5 milliméter vastag téglalappá. Kenjük meg a töltelékkel úgy, hogy a hosszanti oldalain hagyjunk körülbelül 0,5-1 centiméteres, töltelék nélküli sávot. Reszeljük rá a csokit a töltelékre. A hosszanti oldalától indulva tekerjük fel jó szorosan a tésztát, majd egy éles kés segítségével vágjuk 2,5 centis szeletekre. Fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, de ne túl közel egymáshoz. Hagyjuk még 10 percet kelni őket. 

Süssük 15 percig a csigákat.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük