![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha, foszlós túró rudi csiga – A kakaós tésztát krémes túró borítja
![túró rudi csiga cover](https://kep.index.hu/1/0/3770/37702/377021/37702199_2877293_32d617c5b54263b8a762ee04bd53edd1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A túró rudit minden korosztály szereti, a klasszikus édesség nem csak a gyerekek kedvence.
Roppanós csokimázba forgatott édes túró - a túró rudi népszerűsége töretlen. Az eredeti receptet már rengetegszer módosították, ma már sokféle ízesített változatban is létezik ez az édesség. A külseje lehet ét- vagy tejcsoki, de már joghurtos bevonóval is készítik.
A túró rudit elkészítheted házilag is, természetesen azzal ízesítheted, amivel csak szeretnéd. A túró és a csoki kettőse sok édességet megihletett: süthetsz túró rudi tortát vagy csokis-túrós piskótatekercset is. A reggeli nagy kedvencet, az édes töltött csigát is elkészítheted túró rudis ízben, a tészta kakaós, a tölteléket pedig édes túrókrém és csokireszelék alkotja.
Túró rudi csiga
![túró rudi csiga recept](https://kep.index.hu/1/0/3770/37702/377022/37702215_6a83412158f72dd413a37d2ebb8a8553_wm.jpg)
Hozzávalók 12 darabhoz
Tészta:
- 250 gramm liszt
- 50 milliliter tej (langyos)
- 3 evőkanál cukor
- 15 gramm élesztő
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 darab tojássárgája
- 170 gramm joghurt (natúr)
Töltelék:
- 250 gramm túró
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
A langyos tejbe keverjünk egy kevés cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és várjuk meg, amíg felfut.
A lisztet tegyük egy tálba, keverjük hozzá a maradék cukrot, a kakaóport, a tojássárgáját, öntsük bele az élesztős tejet, majd miközben a joghurtot tesszük hozzá, kezdjük el gyúrni a tésztát. A szokásosnál lágyabb tésztát kell kapni, annyi joghurtot tegyünk bele, hogy ne ragadjon túlságosan, lehessen dagasztani. Ha jól összegyúrtuk, takarjuk le, majd hagyjuk kelni körülbelül 40 percig.
Készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük össze a tejföllel, a vaníliás cukorral és a cukorral.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki 5 milliméter vastag téglalappá. Kenjük meg a töltelékkel úgy, hogy a hosszanti oldalain hagyjunk körülbelül 0,5-1 centiméteres, töltelék nélküli sávot. Reszeljük rá a csokit a töltelékre. A hosszanti oldalától indulva tekerjük fel jó szorosan a tésztát, majd egy éles kés segítségével vágjuk 2,5 centis szeletekre. Fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, de ne túl közel egymáshoz. Hagyjuk még 10 percet kelni őket.
Süssük 15 percig a csigákat.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!