Illatos levendulás brownie: extrán csokis receptet mutatunk

3
csokolades-levendulas-brownie
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyár nemcsak gyümölcsökben, hanem gyógynövényekben is bővelkedik. Ezúttal az egyik kedvencünket, a levendulát szemeltük ki magunknak, hogy a segítségével elkészíthessünk egy fantasztikus brownie-t.

A csokoládés brownie már szinte lerágott csont, mégis imádjuk. Éppen ezért, hogy egy kis csavart vigyünk bele, ezúttal levendulás cukorral készítjük el, és jó minőségű étcsokoládé és kakaópor is kerül bele.

Kevés hozzávalóból készül és könnyű elkészíteni, így számodra sem lesz nagy kihívás, hogy összedobd ezt a puha, csupa csokoládés brownie-t, amit élénk, levendulás illat leng majd körbe.

Levendulás brownie

csokolades-levendulas-brownie

Hozzávalók 20 x 20 cm-es formához

  • 60 g holland kakaópor
  • 250 g levendulás cukor (recept a leírásban)
  • 220 g sótlan vaj
  • 2 db L-es tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 120 g búzaliszt
  • 0.5 tk
  • 260 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a levendulás cukrot e szerint a recept szerint.

A minőségi étcsokoládét törjük kisebb darabokra, majd tegyük bele az aprítóba. Addig aprítsuk, amíg durvább szemcséjű homokra nem emlékeztet az állaga. Ha kész, tegyük félre.

Egy 20x20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsük elő 160 fokra. 

Egy tálban keverjük össze a kakaóport és a cukrot, majd ezt is tegyük félre.

Egy közepes méretű serpenyőben olvasszuk fel a vajat. Ha már felolvadt, csökkentsük a hőt alacsonyra és adjuk hozzá a cukros, kakaóporos keveréket.

Gyorsan dolgozzuk össze, majd alacsony lángon keverjük tovább, amíg a keverék folyékonnyá nem válik. Ezután tegyük félre hűlni.

A tojásokat és a tojássárgáját 2-3 perc alatt verjük fel kézi habverővel.

Alacsony fokozaton tovább verve adjuk hozzá a kihűlt vajas, kakaós, cukros keveréket, majd a vaníliakivonatot is. Keverjük kb. 1 percig.

A nedves hozzávalókkal teli keverékhez szitáljuk hozzá a lisztet és adjuk hozzá a sót is.

Addig keverjük, amíg össze nem áll. Adjuk hozzá az aprított csokoládét és alaposan keverjük össze.

Ezután kanalazzuk bele az előkészített tepsibe, és egy spatulával simítsuk el.

Előmelegített sütőben süssük készre kb. 40-45 perc alatt. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. 

Tálaláshoz kínáljunk mellé fagylaltot vagy tejszínhabot, amit bátran meghinthetünk a maradék levendulás cukorral.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon