Ragacsos, csokis-kávés brownie: ez lesz az új kedvenced
A lágy tészta csokiban gazdag, és a kávé ereje is érezhető benne. Próbáld ki te is ezt a csodás receptet!
A brownie egyszerűen összedobható kevert sütemény, mely akkor az igazi, ha a tésztája puha és ragacsos. A csoki kötelező bele, melyből érdemes jó minőségűt és magas kakaótartalmút választani. A sütiben a ropogós elem is elfér, így mogyoró, mandula vagy dió is kerülhet bele. Mi azonban most egy olyan receptet hoztunk, mely a kávérajongók szívét dobogtatja meg.
Így kínáld
A csokis süti melegen a legfinomabb. Érdemes fagyival és tejszínhabbal kínálni, de csokiöntet is mehet rá, és persze mindenféle plusz nélkül is csodás. Ráadásul a csomagolást is jól bírja, így suliba és munkahelyre is elviheted.
Ragacsos, csokis-kávés brownie
Hozzávalók 12 szelethez
- 15 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg kakaó
- 2 teáskanál instant kávé
- 10 dkg étcsoki
- 6 darab tojás
- 4 evőkanál cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg mascarpone
- kevés vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral, kakaóval és a kávéval.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, tegyük félre hűlni.
A tojásokat üssük fel, a cukorral keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá a puha vajat és mascarponét. Ha kihűlt a csoki, azt is keverjük bele, végül pedig a lisztes keveréket.
A tepsit (32x40 cm) béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal, majd simítsuk bele a masszát.
A sütit toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre.
-
2024-04-14 08:36:01
-
2024-03-15 09:24:01
-
2024-03-14 08:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!