Ragacsos, csokis-kávés brownie: ez lesz az új kedvenced

Ragacsos, csokis-kávés brownie cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lágy tészta csokiban gazdag, és a kávé ereje is érezhető benne. Próbáld ki te is ezt a csodás receptet!

A brownie egyszerűen összedobható kevert sütemény, mely akkor az igazi, ha a tésztája puha és ragacsos. A csoki kötelező bele, melyből érdemes jó minőségűt és magas kakaótartalmút választani. A sütiben a ropogós elem is elfér, így mogyoró, mandula vagy dió is kerülhet bele. Mi azonban most egy olyan receptet hoztunk, mely a kávérajongók szívét dobogtatja meg.

Így kínáld

A csokis süti melegen a legfinomabb. Érdemes fagyival és tejszínhabbal kínálni, de csokiöntet is mehet rá, és persze mindenféle plusz nélkül is csodás. Ráadásul a csomagolást is jól bírja, így suliba és munkahelyre is elviheted.

Ragacsos, csokis-kávés brownie

Ragacsos, csokis-kávés brownie ct

Hozzávalók 12 szelethez

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg kakaó
  • 2 teáskanál instant kávé
  • 10 dkg étcsoki
  • 6 darab tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • kevés vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet forgassuk egybe a sóval, sütőporral, kakaóval és a kávéval.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, tegyük félre hűlni.

A tojásokat üssük fel, a cukorral keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá a puha vajat és mascarponét. Ha kihűlt a csoki, azt is keverjük bele, végül pedig a lisztes keveréket.

A tepsit (32x40 cm) béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal, majd simítsuk bele a masszát.

A sütit toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük