Készíts illatos levendulás cukrot: a sütik és az italok is finomabbak vele

9
Nyomtatás
levendulas-cukor
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A levendulás cukor különlegessége a benne található illóolajban rejlik. Ez által ugyanis fantasztikus kiegészítője lehet egy fenséges süteménynek, vagy akár egy finom italnak is.

A levendula az egyik kedvenc illóolajos gyógynövényem. Akár szörp vagy limonádé részeként, vagy csak az ablak alatt virágzó és illatozó csokor képében, képtelen vagyok betelni vele.

Ez a varázs pedig a konyhában is megihletett, így ezúttal levendulás cukor készítésére vetemedtem. Ezzel a pofonegyszerű recepttel most már te is bátran ízesíthetsz süteményeket, péksütiket és italokat is egyszerre.

Levendulás cukor

levendulas-cukor

Hozzávalók 2 csészéhez

  • 400 g kristálycukor
  • 1 ek. levendulavirág
Recept idők

Elkészítés:

A levendulavirágot tegyük bele az aprítógépbe, és aprítsuk kb. 5-7 másodpercig. 

Ezután adjuk hozzá a cukrot, és aprítsuk újabb 20-30 másodpercig.

Ha tovább aprítjuk, szinte porcukorállagúvá is válhat.

Ezzel el is készültünk a levendulacukorral, amit légmentesen lezárt edényben, szobahőmérsékleten is eltárolhatunk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon