
Mutatós kaszinótojás lila hagymával: hamar elkészül a húsvéti klasszikus

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A világ legegyszerűbb kaszinótojása pillanatok alatt elkészül, sonka mellé kínálva fantasztikus.
A kaszinótojás megunhatatlan kedvenc, ünnepnapokon mindig jut neki hely. A finomság több változatban készülhet, népszerű franciasaláta-ágyon kínálva, de avokádóval, sonka- vagy baconkockákkal dúsítva is érdemes kipróbálni.
A húsvéti asztalon a sonka, tojás és torma kötelező. A hármas jól megfér együtt, úgyhogy ha szeretnéd, a tojásos krémbe 1-2 teáskanálnyi reszelt tormát is keverhetsz, sokkal különlegesebb lesz. Ha a majonézzel nem szimpatizálsz, lágyabb és krémesebb töltelékre vágysz, dobj össze besamelmártást, és a szószt keverd össze a tojássárgájával, de 1 evőkanál mustár és lila hagyma is kerülhet bele.
Tojáspucolás közben előfordulhat, hogy 1-2 darab nem lesz hibátlan, a fehérjét nem lehet szépen betölteni. Ilyenkor vágd apróra a tojásfehérjét, dolgozd össze a krémmel. Én is így tettem.
Lila hagymás kaszinótojás

Hozzávalók 20 darabhoz
- 10 darab tojás
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 4 evőkanál majonéz
- 1 fej lila hagyma
Elkészítés:
A tojást főzzük keményre 10 perc alatt, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.
A tojásokat vágjuk félbe, a sárgáját tegyük keverőtálba, a fehérjét helyezzük tálcára.
A lila hagymát vágjuk finomra és adjuk a tojássárgájához.
A sárgáját ízesítsük sóval, borssal, és a majonézt is adjuk hozzá, keverjük krémesre.
A kikevert tojáskrémet kanál vagy habzsák segítségével töltsük a tojásfehérjébe, tálalásig tartsuk hűtőben a kaszinótojást.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors