Selymes tormaszósz villámgyorsan – Húsok mellé, de akár szendvicsbe is tökéletes

tormaszósz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejföl nemcsak lágyítja az ízét, hanem extrán krémessé is teszi a tormaszószt, amelyet főtt sonka mellé is fogyaszthatsz.

A tormareszelés és a hagymapucolás és -vágás egyformán embert próbáló feladat. Ha ezen túl tudsz lendülni, érdemes gyakran fogyasztanod a tormát, mert nagyon egészséges. Többek közt tele van C-vitaminnal, de vírus- és baktériumölő tulajdonságai is ismertek.

Ha csak simán reszelve fogyasztod, akkor csak keveset egyél belőle, mert nagyon csíp. Ecettel, illetve majonézzel ízesítve a legnépszerűbb, a húsvéti sonka mellé érdemes kínálni. A másik közkedvelt elkészítési módja, ha sonkába töltöd, ez a tekercs például tökéletesen mutat egy hidegtálon.

A torma markáns ízét egy kis tejföllel keverve is finomíthatod, így nemcsak selymes lesz, hanem kevésbé csípős is. Mindenképpen készítsd el időben, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.

Tormaszósz

tormaszósz recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 120 gramm tejföl
  • 50 gramm torma (friss, reszelt)
  • 0.5 kávéskanál citromlé
  • 1 csipet cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A tormát reszeljük le, öntsük rá a citrom levét, majd keverjük össze a cayenne-borssal és a tejföllel. Fedjük le, majd hűtőben pihentessük legalább 2 órát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük