
Selymes tormaszósz villámgyorsan – Húsok mellé, de akár szendvicsbe is tökéletes

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
A tejföl nemcsak lágyítja az ízét, hanem extrán krémessé is teszi a tormaszószt, amelyet főtt sonka mellé is fogyaszthatsz.
A tormareszelés és a hagymapucolás és -vágás egyformán embert próbáló feladat. Ha ezen túl tudsz lendülni, érdemes gyakran fogyasztanod a tormát, mert nagyon egészséges. Többek közt tele van C-vitaminnal, de vírus- és baktériumölő tulajdonságai is ismertek.
Ha csak simán reszelve fogyasztod, akkor csak keveset egyél belőle, mert nagyon csíp. Ecettel, illetve majonézzel ízesítve a legnépszerűbb, a húsvéti sonka mellé érdemes kínálni. A másik közkedvelt elkészítési módja, ha sonkába töltöd, ez a tekercs például tökéletesen mutat egy hidegtálon.
A torma markáns ízét egy kis tejföllel keverve is finomíthatod, így nemcsak selymes lesz, hanem kevésbé csípős is. Mindenképpen készítsd el időben, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.
Tormaszósz

Hozzávalók 4 adaghoz
- 120 gramm tejföl
- 50 gramm torma (friss, reszelt)
- 0.5 kávéskanál citromlé
- 1 csipet cayenne-bors
Elkészítés:
A tormát reszeljük le, öntsük rá a citrom levét, majd keverjük össze a cayenne-borssal és a tejföllel. Fedjük le, majd hűtőben pihentessük legalább 2 órát.
Fotó: Getty Images