![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes tormaszósz villámgyorsan – Húsok mellé, de akár szendvicsbe is tökéletes
![tormaszósz cover](https://kep.index.hu/1/0/3587/35876/358764/35876483_2742787_46352b203aaf84338a6a5ebbef804782_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tejföl nemcsak lágyítja az ízét, hanem extrán krémessé is teszi a tormaszószt, amelyet főtt sonka mellé is fogyaszthatsz.
A tormareszelés és a hagymapucolás és -vágás egyformán embert próbáló feladat. Ha ezen túl tudsz lendülni, érdemes gyakran fogyasztanod a tormát, mert nagyon egészséges. Többek közt tele van C-vitaminnal, de vírus- és baktériumölő tulajdonságai is ismertek.
Ha csak simán reszelve fogyasztod, akkor csak keveset egyél belőle, mert nagyon csíp. Ecettel, illetve majonézzel ízesítve a legnépszerűbb, a húsvéti sonka mellé érdemes kínálni. A másik közkedvelt elkészítési módja, ha sonkába töltöd, ez a tekercs például tökéletesen mutat egy hidegtálon.
A torma markáns ízét egy kis tejföllel keverve is finomíthatod, így nemcsak selymes lesz, hanem kevésbé csípős is. Mindenképpen készítsd el időben, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.
Tormaszósz
![tormaszósz recept](https://kep.index.hu/1/0/3587/35876/358764/35876499_2536eb7342695b072513422a22832364_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 120 gramm tejföl
- 50 gramm torma (friss, reszelt)
- 0.5 kávéskanál citromlé
- 1 csipet cayenne-bors
Elkészítés:
A tormát reszeljük le, öntsük rá a citrom levét, majd keverjük össze a cayenne-borssal és a tejföllel. Fedjük le, majd hűtőben pihentessük legalább 2 órát.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!