![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Nagyon citromos, nagyon buborékos koktél nyári kerti partikra
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Még csak néhány hónapja barátkoztam meg a koktéllal, mint jelenséggel, és annak ellenére, hogy már tudom értékelni és szeretni, csak az egyszerűbb, két-három összetevős, minimalista verziók jönnek be.
Ha minimalizmus, akkor mindig az olaszok felé kell keresgélni, így a legújabb kedvenc koktélom is tőlük származik. Meg persze praktikus okokból: a téli limoncello gyártásánál kicsit nagyobb lendületet vett a kezem a kelleténél, vagy csak kevésbé voltam hatékony az ajándékozással, a lényeg, hogy sok limoncellónk maradt.
Téli hagyomány, nyári ízek
A házi limoncello pedig sokkal jobb dolog annál, semhogy hagyjuk a hűtőben árválkodni. Ráadásul annak ellenére, hogy télen szoktuk készíteni, a nagyon citromos, fanyar-savanyú likőr íze abszolút nyári. Különösen akkor, ha telerakjuk buborékkal.
Változatok
Az eredeti koktélban nincs más, mint prosecco és limoncello, de sok kreatív verziója létezik, amikbe kerülhet tonik vagy zöldfűszerek, például friss bazsalikom vagy menta. A könnyített verzió pedig prosecco helyett egyszerű szódát használ, azt is érdemes kipróbálni, ha nem szeretnénk már az első pohártól becsiccsenteni.
Szerintem kár agyoncifrázni, én sok recepttel ellentétben extra cukrot sem teszek bele, a limoncello éppen elég édes alapól a benne lévő sziruptól - meg különben is, itt a fanyarság és a kesernyés mellékíz a lényeg.
Limoncello Spritz
![limoncello-spritz - 1](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291009/29100941_5c4cc234af2bee7055fc7ba5599de58a_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 0.5 deciliter limoncello
- 1.5 deciliter prosecco
- ízlés szerint bazsalikomlevelek
- ízlés szerint citromkarikák
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/ Sóbors
Olvasd el ezt is!