Szeretnél csokis sütivel fogyni? Segítünk!
Liszt- és cukormentes brownie

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Állítom, hogy ettől még fogyni is lehet

Szinte. Oké, nyilván nem egy zöldsaláta, de  kompromisszummentesen finom, nincs benne liszt, és ha úgy akarjuk, cukor sem. Van viszont zöldség és mandula, mindkettő értékes tápanyag. Diétás sütiben ennél jobb nem létezik. 

Brownie receptből soha nem elég, én is mindig kipróbálok újabb és újabb verziókat. Jó pár éve már, hogy teljesen beleszerettem a céklával készült változatba, ahol mondogathatom magamnak sütimajszolás közben, hogy „ebben zöldség van, csak a vitamin miatt eszem...”.

Vörös bársony, alakbarát kiadás

A cékla pedig nemcsak egészséges, de nagyon jó, szaftos-puha állagot is ad a tésztának. Nem véletlenül nevezik ezeket a csokis-céklás édességeket red velvetnek, vagyis vörös bársonynak.. Ebből a sütiből sikerült a lisztet is kiiktatni, szóval még egy ok, hogy nagyon szeressük.

És bár süthetjük akár cukorral is, de alakbarát verzió is létezik. Állítom, hogy ettől még fogyni is lehet. Szinte. Oké, nyilván nem egy zöldsaláta, de  kompromisszummentesen finom, nincs benne liszt, és ha úgy akarjuk, cukor sem. Van viszont zöldség és mandula, mindkettő értékes tápanyag. Diétás sütiben ennél jobb nem létezik.

Liszt és cukormentes brownie

Brownie

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 15 dekagramm kókuszzsír
  • 15 dekagramm eritrit
  • 15 dekagramm cékla
  • 15 dekagramm 80%-os étcsokoládé
  • 15 dekagramm őrölt mandula
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
Recept idők

Elkészítés:

1. A céklát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és simára pürésítjük.

2. A kókuszzsírt összeolvasztjuk a csokoládéval. Hozzákeverjük az eritritet, a tojásokat, a vaníliát és a céklapürét.

3. Beleszitáljuk a mandulát és a kakaóport. Néhány mozdulattal összevegyítjük.

4. Vajazott tortaformába öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. A teteje ilyenkor még puha marad, de hűlés közben még szilárdulni fog.

5. Hagyjuk kihűlni, és ha mégsem akkora ügy a kalóriaérték, akkor akár egy gombóc vaníliafagylalttal is tálalhatjuk, de anélkül is tökéletes.

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük