Ma vacsora, holnap munkahelyi vagy iskola elemózsia: a Stefánia-vagdalt
Ismerős íz, kevés munka, nagy siker

6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Újabb klasszikust mutatunk be, méghozzá az abszolút kedvencek közül. Kevés munka, ismerős íz, ráadásul melegen, hidegen és másnap is finom: egybesült fasírt, más néven Stefánia-vagdalt.

Igen, valóban rajta vagyunk az ügyön, hogy olyan recepteket mutassunk, amelyekkel több legyet is üthettek egy csapásra. A Stefánia-vagdalttal nem kell sokat dolgozni, viszont mindenki szereti, kiadós, másnap pedig jó lesz a gyerek szendvicsébe, vagy az ebédes dobozba.

A Stefánia-vagdalt abból a szempontból is a barátunk, hogy nem kell egyenként gömbölygetni és forró olajban kisütni a kis fasírtokat, ezért nemcsak az időnkkel, hanem a kalóriákkal is spórolunk.

Természetesen te döntöd el azt is, hogy milyen húsból készíted. Ha a sertésben hiszel, használd nyugodtan azt, sőt, akár keverheted marhával vagy birkával is, csak finomabb lesz tőle. Ha viszont inkább elkerülöd a vörös húsokat, és szívesebben eszel szárnyasokat, a pulykahús ugyanolyan jó választás lehet.

Stefánia-vagdalt

stefánia

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm A masszához darált hús (tetszés szerint)
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab tojás
  • 2 darab zsemle vagy kenyérszelet
  • 1 ízlés szerint só&bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 4 darab A töltelékhez tojás
Recept idők

Elkészítés:

Először megfőzzük a tojásokat. A keménytojást forrástól számítva 10 percig kell főzni, utána hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk.
Közben összekeverhetjük a fasírt masszáját. A zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy pici olajon megfonnyasztjuk.

Felmelegítjük a sütőt 200 fokra.

A húst, a dinsztelt hagymát, a fűszereket és a két nyers tojást egy tálba tesszük, majd a kinyomkodott kenyeret vagy zsemlét is belemorzsoljuk. Jól összekeverjük.

Egy sütőpapírral kibélelt sütőlap, vagy forma aljára teszünk egy pár centi magas alapot a masszából, és rátesszük a tojásokat.

Befedjük a massza másik felével a tojásokat, jól betakargatjuk oldalt is, ne lógjanak ki sehol.

Beborítjuk alufóliával, majd betoljuk a sütőbe, és egy órán át hagyjuk sülni.

Amikor letelt az idő, óvatosan leszedjük az alufóliát, és még egy kicsit sütjük a fasírtot, amíg szép piros színt nem kap.

Kész, szeletelés előtt hagyjuk kicsit kihűlni, különben szétesik.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon