Forró, selymes krumplileves 30 perc alatt - Tejszínnel habarva még krémesebb
A krumplikrémleves kellemesen fűszerezve gyors, filléres fogás, és belülről is átmelegít.
A magyar konyha egyik kedvence a krumplileves. Sok változatban készülhet: hagyományosan ez egy szerény étek, de rengetegféle új receptet próbálhatsz ki, melyben gazdagabb alapanyagok kerülnek a krumpli mellé. Ebben a változatban szalonna és virsli kapják a főszerepet. Mindkét alapanyagtól bőséges lesz az étel, plusz a pirított szalonna pluszízzel ruházza fel a fogást.
A hazai ízek kedvelői 1 evőkanál csípős paprikakrémmel sokkal pikánsabbá varázsolhatják. Ha pedig még tartalmasabbra készítenéd, galuska vagy tarhonya is mehet bele.
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes kockákra, a virslit karikázzuk fel.
A szalonnát kockázzuk fel, majd saját zsírján pirítsuk le. (Ha szükséges, kevés olajat öntsünk alá.)
A hagymát vágjuk finomra, és keverjük a pirult szalonnához, 4-5 percig pirítsuk. Ezután keverjük hozzá a pirospaprikát és az előkészített krumplit és virslit. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
A levest fűszerezzük sóval, borssal és őrölt köménnyel.
Amikor a krumpli megpuhult, a leves elkészült, keverjük hozzá a finomra aprított petrezselymet.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu