
Készíts majomkenyeret otthon: retró recept sütés nélkül

A majomkenyér már legendaszámba megy a mai desszertvilágban, pedig az elkészítése nem bonyolult, és kevés alapanyag kell hozzá. Mutatjuk is, hogyan készítsd el!
A majomkenyér manapság nem egy divatos sütemény itthon, pedig nemcsak hogy könnyű elkészíteni, de még sütést sem igényel. Mindössze ki kell jól hűteni a kakaós masszát, és máris megkóstolhatod.
Ez a sütemény – az amerikai testvérével ellentétben, ami inkább az aranygaluska és a fahéjas fánk mostohagyermekeként született – mindössze 7 hozzávalót igényel, amelyből a legextrémebb is talán a babapiskóta lesz.
-
2023-05-20 08:36:02
-
2023-04-09 08:36:01
-
2023-03-03 08:32:01
Majomkenyér

Hozzávalók 10 darabhoz
- 25 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 3 ek liszt
- 1 db tojás
- 3 púpozott ek kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg babapiskóta
Elkészítés:
Vegyünk elő egy akkora lábost, amire rá tudunk tenni egy olyan hőálló edényt, amelyben fel tudjuk olvasztani a vajat vízgőz fölött.
Az olvadó vajhoz adjuk hozzá a porcukrot, a lisztet, a felvert tojást és a kakaót, majd állandó keverés mellett főzzük össze őket a gőz fölött. Kb. 8-10 perc után vegyük le a tűzről.
A babapiskótát morzsoljuk össze mozsárban, vagy törjük kisebb darabokra.
A piskótát és a darált diót adjuk hozzá a vajas, kakaós masszához, és alaposan keverjük össze.
Vegyünk elő egy hosszúkás, kenyérsütéshez is használatos formát, majd öntsük bele a masszát. Ha kihűlt a massza, tegyük be az egészet a hűtőbe kb. 1 órára, ennyi idő alatt áll össze a süti és szilárdul meg.
Ha tökéletesen megszilárdult, fordítsuk ki a formából, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Ha nem bíznád a véletlenre, hogy a süti biztosan egy darabban jöjjön ki a formából, akkor, mielőtt még beleöntenéd, tegyél a formába frissen tartó fóliát, és arra öntsd rá a masszát.
Így amikor kifordítod, biztos, hogy nem fog a krém beleragadni a formába, illetve, ha úgy látnád, hogy kevés volt neki az egy óra ahhoz, hogy teljesen megszilárduljon, még könnyen vissza is tudod tenni.
Fotók forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!