Puha kakaós madeleine: a finomság pillanatok alatt elkészül
A pihe-puha francia süteménynek nem lehet ellenállni, kakaó vagy tea mellé kínálva remek választás.
A franciák legendás finomsága, a kagylóformában csábító madeleine rengetegféle ízben kipróbálható. A süteménynek csupán egy titka van, amire nagyon kell figyelni a készítésénél, mégpedig, hogy nem szabad túlsütni.
Varázsold izgalmasabbá
A madeleine a legbájosabb a sütemények világában, de ha gondolod, akkor megéri cifrázni a finomságot, akár olvasztott csokival is bevonhatod. Mártsd bele a puha tésztát, vagy csak egyszerűen az egyik oldalát merítsd bele az olvasztott csokiba. Hogy még mutatósabb és finomabb legyen, darált diót, pisztáciát vagy kókuszreszeléket is szórhatsz rá.
Kakaós madeleine
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 3 darab tojás
- 15 dkg olvasztott vaj
- 4 evőkanál tej
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és keverjük csomómentesre.
A madeleine-formákat kenjük ki vajjal, majd kanál segítségével adagoljuk a masszát a kagylókba.
A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
-
2024-04-16 10:16:01
-
2024-03-24 10:16:01
-
2023-12-25 08:52:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!