Puha kakaós madeleine: a finomság pillanatok alatt elkészül

Kakaós madeleine cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pihe-puha francia süteménynek nem lehet ellenállni, kakaó vagy tea mellé kínálva remek választás.

A franciák legendás finomsága, a kagylóformában csábító madeleine rengetegféle ízben kipróbálható. A süteménynek csupán egy titka van, amire nagyon kell figyelni a készítésénél, mégpedig, hogy nem szabad túlsütni.

Varázsold izgalmasabbá

A madeleine a legbájosabb a sütemények világában, de ha gondolod, akkor megéri cifrázni a finomságot, akár olvasztott csokival is bevonhatod. Mártsd bele a puha tésztát, vagy csak egyszerűen az egyik oldalát merítsd bele az olvasztott csokiba. Hogy még mutatósabb és finomabb legyen, darált diót, pisztáciát vagy kókuszreszeléket is szórhatsz rá.

Kakaós madeleine

Kakaós madeleine ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 3 darab tojás
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 4 evőkanál tej
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és keverjük csomómentesre.

A madeleine-formákat kenjük ki vajjal, majd kanál segítségével adagoljuk a masszát a kagylókba.

A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük