Egyszerű csirkesaláta majonézzel dúsítva – Könnyed ebéd vagy laktató szendvics alapja is lehet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Puha mézeskalács csokiba mártva: így dobd fel az ünnepi sütit
Friss, ropogós spenótsaláta vörös áfonyával: ünnepi köret sültek mellé
Krémes karácsonyi diótorta: beragyogja az ünnepi asztalt
Gazdag, ünnepi halászlé: karácsonykor kötelező az asztalra
10 mesés aprósütemény karácsonyra: mutatósak és finomak
Akár az ebédről megmaradt natúr csirkemellet is felhasználhatod ehhez a krémes salátához, amelyhez csak egy kevés zöldséget kell keverned.
A majonézes saláták nem éppen a legkönnyedebb fogások, de olyan finomak, hogy érdemes őket elkészíteni. Az egyik legnépszerűbb a krumplisaláta, amely önmagában is nagyon finom, de dúsíthatod például sonkával és feta sajttal. Így már akár főételként is megállja a helyét.
A tésztához is illik a majonéz, akár a megmaradt tésztából, ízlésed szerinti zöldségek és sonka felhasználásával készíthetsz hideg fogást. Ha pedig még komplexebb ebédre vágysz, a csirkesaláta a legjobb választás, amely szuper főfogás és nagyon hamar elkészül. Itt is érdemes roppanós zöldségekkel megtörni a krémes harmóniát, a kígyóuborka tökéletesen illik hozzá.
Majonézes csirkesaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 szelet csirkemell
- 120 gramm majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- 100 gramm mandulaszelet
- 1 darab kígyóuborka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket olajon süssük meg, majd tépjük tetszőleges nagyságú darabokra.
Egy forró serpenyőben picit pirítsuk meg a mandulát, vigyázva, nehogy megégjen.
Az uborkát kockázzuk fel.
Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a citromlevet, a sót és a borsot. Forgassuk össze a csirkemellel, a mandulával és az uborkával. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images