Egyszerű csirkesaláta majonézzel dúsítva – Könnyed ebéd vagy laktató szendvics alapja is lehet

csirkesaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár az ebédről megmaradt natúr csirkemellet is felhasználhatod ehhez a krémes salátához, amelyhez csak egy kevés zöldséget kell keverned.

A majonézes saláták nem éppen a legkönnyedebb fogások, de olyan finomak, hogy érdemes őket elkészíteni. Az egyik legnépszerűbb a krumplisaláta, amely önmagában is nagyon finom, de dúsíthatod például sonkával és feta sajttal. Így már akár főételként is megállja a helyét.

A tésztához is illik a majonéz, akár a megmaradt tésztából, ízlésed szerinti zöldségek és sonka felhasználásával készíthetsz hideg fogást. Ha pedig még komplexebb ebédre vágysz, a csirkesaláta a legjobb választás, amely szuper főfogás és nagyon hamar elkészül. Itt is érdemes roppanós zöldségekkel megtörni a krémes harmóniát, a kígyóuborka tökéletesen illik hozzá. 

Majonézes csirkesaláta

csirkesaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 szelet csirkemell
  • 120 gramm majonéz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 gramm mandulaszelet
  • 1 darab kígyóuborka
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket olajon süssük meg, majd tépjük tetszőleges nagyságú darabokra.

Egy forró serpenyőben picit pirítsuk meg a mandulát, vigyázva, nehogy megégjen. 

Az uborkát kockázzuk fel.

Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a citromlevet, a sót és a borsot. Forgassuk össze a csirkemellel, a mandulával és az uborkával. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük