Villámgyors, újhagymás tojáskrém: maradék főtt tojásból is elkészítheted
A petrezselyemtől és a hagymától friss, a majonézes szósztól krémes, a tojástól laktató ez a kence.
Húsvétkor nem hiányozhat az asztalról a torma, legyen szó a klasszikus ecetesről vagy egy majonézes szószról. Utóbbi receptjét olvashatod alább: a krémet 5 perc alatt összedobhatod, és tökéletes kiegészítője lesz a főtt sonkának.
Az ecetes torma ízén és a majonéz töménységén a tejföl lágyít, a citromlétől pedig kicsit frissebb lesz az összhatás. Ha teheted, snidlinget is keverj a szószba, a szárított és a friss is tökéletesen működik, de akár petrezselyemmel is megkoronázhatod.
Az ecetes tormát szűrjük le, csöpögtessük le róla a levet. Tegyük egy tálba, keverjük hozzá az összes többi hozzávalót.
Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu