Laktató majonézes krumplisaláta főtt tojással: a savanyú uborkától pikáns
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Amikor beköszönt az ősz, valahogy mindig eszembe jut a nyáron mellőzött krumpli. De ilyenkor sem sütve kívánom, hanem jó kis salátának.
Bár a krumplisaláta nekem az ünnepeket jelenti, idén elhatároztam, hogy gyakrabban fogom készíteni. A krumpli annyira sokrétűen felhasználható, érdemes több, ízgazdag hozzávalóval kombinálni. Remekül illik hozzá a tojás, a mustár és a majonéz is.
A puha krumpli mellé tegyünk ropogós hozzávalókat, például savanykás uborkát. Ez a recept annyira komplett, hogy nyugodtan ehetjük magában, de szerintem egy kis pirítós még inkább kihozza az ízét.
Majonézes-uborkás krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab krumpli
- 4 darab tojás
- 2 fej lilahagyma (közepes)
- 2 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál mustár
- 5 evőkanál majonéz (házi vagy bolti)
- ízlés szerint friss petrezselyem
- 4 darab savanyú uborka
Elkészítés:
A krumplit héjában főzzük meg, majd hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A tojásokat főzzük keményre, utána vágjuk nagyon apróra. Az uborkát és a hagymát is kockázzuk fel. Tegyünk bele minden hozzávalót egy nagy tálba, jól keverjük össze.
A majonézt és a mustárt is vegyítsük össze, ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint. Keverjük össze a többi hozzávalóval, adjunk hozzá friss petrezselymet. Takarjuk le, és tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe.
Fotó: Getty Images