Krémes, citromos-málnás szelet omlós tésztával: egyszerűen készül a mutatós süti
Alul vajas, omlós tészta terül el, amelyet egyszerre fanyar és édes gyümölcsös krém borít, ez a sütemény úgy tökéletes, ahogy van.
Ha szereted a mákos süteményeket, mindenképp próbáld ki ezt a pihe-puha muffint, gyerekjáték az elkészítése, és elképesztően finom. Mákból egészet érdemes használni, úgy roppan a fogad alatt, illetve a citrom se hiányozzon mellőle, ez a páros örök klasszikus.
A muffinnak egyszerű kevert tésztája van, így alig lesz vele dolgod, kezdők is könnyedén összedobhatják. A puhaságáról a joghurt, a vaj és a tej gondoskodik, illetve egy kevés sütőpor és szódabikarbóna keverékétől lesz könnyű és levegős.
Fontos, hogy a formákat ne töltsd tele, mert úgy nem lesz szép a muffin, a tészta kifolyhat, csak a kapszlik háromnegyedéig kanalazd a masszát.
Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, a citrom reszelt héját és 1 ek. citromlevet, majd adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot, a tejet, az olvasztott vajat, a vaníliát és a sót. Keverjük csomómentesre a masszát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a mákot.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, míg csomómentes masszát nem kapunk. Tegyük picit félre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki 12 muffinformát, vagy béleljük ki őket kapszlival.
Kanalazzunk a tésztából a formákba úgy, hogy azoknak a háromnegyedéig érjen, majd toljuk a sütőbe 18-20 percre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu