Pihe-puha mákos palacsinta: légies és könnyű a tészta

4
Nyomtatás
makos-palacsinta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha kipróbálnád az amerikai palacsintát egy kicsit különlegesebb verzióban, készítsd el ezt a mákos-citromosat, isteni lesz!

Bár a hagyományos, vékony tésztás palacsinta is megér egy misét, érdemes néha bizalmat szavazni az amerikai pufi palacsintának, amit számtalan ízesítésben készíthetsz el, akár mákosan és citromosan is, ahogy alább is mutatjuk. 

Mákból egészet használj, az nagyon szépen mutat majd a tésztában, citromból pedig kezeletlen héjút, így biztosan nem kerül semmilyen vegyszer a palacsintába.

Hogy puha és légies legyen, a sütőport se hagyd ki belőle, és olvasztott vaj is kerül a tésztájába.

Puha mákos palacsinta

makos-palacsinta2

Hozzávalók 8 darabhoz

Palacsinta:

  • 260 g búzaliszt
  • 40 g egész mák
  • 4 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 db biocitrom héja
  • 2 db tojás
  • 370 ml tej
  • 3 ek. citromlé
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 2 ek. olvasztott vaj

Máz:

  • 60 g porcukor
  • 2.5 ek. citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a mákot, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban.

Egy másik tálban keverjük össze a cukrot és a citrom reszelt héját, az ujjainkkal morzsoljuk össze. Utána adjuk hozzá a tojásokat, a citromlevet, a vaníliát és a tejet, keverjük habosra. 

A nedves hozzávalókat öntsük a szárazakra, végül keverjük bele az olvasztott, de kihűlt vajat.

Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vajat.

A tésztát adagoljuk a serpenyőbe, nagyjából fél merőkanálnyi adagból készítsünk egy kisebb, pufi palacsintát, majd süssük mindkét oldalán aranybarnára. Süssük ki az összes tésztát.

A mázhoz keverjük össze a citromlevet és a porcukrot. 

Csurgassuk a citrommázat a palacsinták tetejére, majd kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon