Szuperegyszerű gyümölcsös-túrós rétes: kész lapokból nagyon hamar elkészül
Kész lapokból te is villámgyorsan összeállíthatod az édes és krémes gyümölcsös-túrós rétest.
Roppanósra sült réteslap az alapja, és isteni töltelék kerül bele. A réteslapból készült verziónál alapvető szempont, hogy a töltelék tökéletes ízű és állagú legyen, hiszen a süteménynek ez a része a leghangsúlyosabb.
Éppen ezért fontos, hogy kerüljön bele citromhéj, kevés citromlé és vaníliakivonat is. És mivel ez egy tejmentes összeállítás, laktózérzékenyként és vegánként is bátran elkészítheted, kókuszjoghurt gazdagítja az alapot.
A töltelékhez keverjük össze a mákot a porcukorral, a kókuszjoghurttal, a citromlével, a citromhéjjal, a vaníliakivonattal, a sóval, a fahéjjal és a zsemlemorzsával.
Fektessük enyhén nedves konyharuhára az első réteslapot, és alaposan kenjük meg az olvasztott vajhelyettesítővel. Terítsük rá a következő lapot, majd ismételjük meg a folyamatot a harmadik és negyedik lappal is. Az utolsót ne kenjük be, hogy jobban megmaradjon benne a töltelék.
Kanalazzuk a mákos massza felét a lap egyik oldalára, és a konyharuha segítségével hajtsuk szabályos rúd formára, figyelve, hogy a lapok illeszkedése alulra kerüljön. Így nem fog szétnyílni sütés közben.
A fentiekhez hasonlóan készítsük el a második rétest is.
Helyezzük a rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket és az oldalukat a maradék zsiradékkal, és 180 fokon süssük 20 percig, vagy amíg a réteslap aranybarnára pirul.
Vegyük ki a sütőből, szeletelés előtt várjunk 15 percet, és szórjuk meg porcukorral. Vaníliafagyival kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu