
Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Végre itt a várva várt málnaszezon, amelynek apropóján most összeválogattuk a 6 legklasszabb málnás receptünket.
Ez a málnakrémleves egy igazi nyári klasszikus: gyorsan elkészül, gyönyörű a színe és az íze is isteni. A málna savanykás édessége, a citrom frissessége és a tejszín selymessége tökéletesen kiegészítik egymást, ráadásul nincs benne semmi bonyolult, csak természetes, letisztult ízek.
Elkészítés után érdemes a hűtőben pihentetni, minél többet áll, annál finomabb. Díszítsd friss málnával és egy-két mentalevéllel, és már mehet is az asztalra.
A friss vagy fagyasztott málnát öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot.
Mossuk meg a citromot, majd reszeljük le a héját és facsarjuk ki a levét, utána adjuk a málnához. Fontos, hogy kezeletlen biocitromot használjunk.
Lassú lángon főzzük addig, amíg a málna összeesik és levet ereszt. (A fagyasztottnak több idő kell.) Öntsük hozzá a főzőtejszínt, keverjük el és hagyjuk, míg felforr. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Ha hidegen szeretnénk enni, helyezzük a hűtőbe 20 percre, majd tálaljuk friss málnával és mentalevéllel.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu