Sűrű málnakrémleves friss mentával: jól behűtve az igazi

4
Nyomtatás
malnakremleves2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy forró napon nincs is jobb, mint egy jó hideg leves idénygyümölcsből: ez a málnakrémleves az új kedvenced lesz!

Ez a málnakrémleves egy igazi nyári klasszikus: gyorsan elkészül, gyönyörű a színe és az íze is isteni. A málna savanykás édessége, a citrom frissessége és a tejszín selymessége tökéletesen kiegészítik egymást, ráadásul nincs benne semmi bonyolult, csak természetes, letisztult ízek. 

Elkészítés után érdemes a hűtőben pihentetni, minél többet áll, annál finomabb. Díszítsd friss málnával és egy-két mentalevéllel, és már mehet is az asztalra.

Málnakrémleves

malnakremleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 500 g friss vagy mirelit málna
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 db biocitrom héja és leve
  • 4 ek. kristálycukor
  • 0.5 tk. vaníliakivonat
  • a díszítéshez málna
  • a díszítéshez menta
Recept idők

Elkészítés:

A friss vagy fagyasztott málnát öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot. 

Mossuk meg a citromot, majd reszeljük le a héját és facsarjuk ki a levét, utána adjuk a málnához. Fontos, hogy kezeletlen biocitromot használjunk. 

Lassú lángon főzzük addig, amíg a málna összeesik és levet ereszt. (A fagyasztottnak több idő kell.) Öntsük hozzá a főzőtejszínt, keverjük el és hagyjuk, míg felforr. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. 

Ha hidegen szeretnénk enni, helyezzük a hűtőbe 20 percre, majd tálaljuk friss málnával és mentalevéllel. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon