![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Friss, hideg málnás céklakrémleves, ha nincs kedved a tűzhelyhez állni
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A turmixgép sosem dolgozott annyit, mint most, mióta meleg van. Nemcsak turmixok készülnek benne, hanem percek alatt elkészülő hideg krémlevesek is, amik minden igényt kielégítenek, ami kánikulában felmerülhet.
A cékla minden évszak jolly jokere, különösen, mióta felfedeztem a vákuumfóliázott, előrefőzött változatot, amivel tényleg, de tényleg pár perc alatt készül el egy adag leves.
Főzés és pucolás nélkül
Persze nem lesz így olyan intenzív az íze, mint a házilag, gonddal megsütött vagy megfőzött változatoknak, de a szükség törvényt bont, és ez a megoldás annyira kényelmes, hogy nem lehet neki ellenállni. Ha lehet, 30 fok felett nem kapcsoljuk be itthon a sütőt, szóval minden létező segítség jól jön. Ezzel pedig mind a sütés felesleges melegítő hatásától, mind a pucolás fárasztó és kézfestő mellékhatásaitól megkíméljük magunkat.
Édes és savanykás
A céklának egyáltalán nem szokatlan párja a málna, aminek szintén szezonja van most, kár lenne nem összerakni őket. Nem csak színben, ízben is nagyon jól kiegészítik egymást, a cékla édeskés, a málna pedig savanykásan édes. Betétnek mehet bele pirított dió vagy sajtok, lehet dúsítani görög joghurttal vagy tejszínnel is. Akkor a legjobb, ha turmixolás után néhány órát a hűtőben tölt.
Hideg málnás céklakrémleves
![ceklaleves - 1](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290985/29098553_50f78ccd2b28e85562682fae834f15b2_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm főtt, hámozott cékla
- 200 gramm málna
- 3 deciliter víz
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 csipet só
- 4 evőkanál görög joghurt
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!