Puha, joghurtos málnás-citromos muffin - Gyors bögrés recept

málnásmuffin2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A muffin olyan elronthatatlan alaprecept, amit bármivel dúsíthatunk, gazdagíthatunk, könnyedén az ízlésünkre szabhatjuk.

Nagyon sok muffinrecept van már az oldalon, nem egyszer dicsértük már ezt a műfajt, nem véletlenül: villámgyorsan és egyszerűen készíthetünk nagyon finom süteményt, ráadásul még a kezdőknek is könnyűszerrel sikerülni fog.

Ez a recept bögrés - hogy még könnyebb legyen -, a különlegessége, hogy tej helyett joghurttal készül a tésztája, így még puhább lesz. A tésztát friss málna és citromhéj ízesíti, de más bogyós gyümölccsel is isteni lesz.

A tésztába csak a citrom héjára van szükség, de ha szeretnénk, a levét is hasznosíthatjuk: porcukorral kikeverve savanykás máz készíthető, ezzel koronázhatjuk meg a muffinok tetejét. 

Málnás-citromos muffin

málnásmuffin

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 2.5 bögre liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 1 darab biocitrom héja
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre görög joghurt
  • 8 evőkanál vaj
  • 1 bögre cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre málna
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel mérjük majd az alapanyagokat.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A citrom héját reszeljük le, majd a cukor kivételével keverjük össze a száraz alapanyagokat. 

Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat a cukorral, tojással, joghurttal, vaníliával. 

Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, míg egynemű, homogén nem lesz a massza, majd keverjük bele a málnát is. Óvatosan, ne nagyon törjön össze.

A muffinformákat béleljük ki muffinpapírral vagy vajazzuk ki, majd osszuk szét a tésztát 18 formában. Minden kapszlit 3/4-ig töltsünk. 

Tegyük a muffinokat a sütőbe 18-20 percre, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük