Házi málnás-citromos fagyasztott joghurt – Cukor helyett méz édesíti

málnásjoghurt3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Annyira egyszerű frozen yogurtot készíteni házilag, ráadásul garantáltan adalékanyagmentes lesz a végeredmény.

A frozen yogurt sokféleképpen készülhet, szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető, mézzel és cukorral is édesíthető. Szerintem a friss, különösen a bogyós gyümölcsök mellé jobban passzol a méz, viszont azt érdemes tudni, hogy a fagyasztott joghurt állaga cukorral krémesebb lesz, mézzel inkább a sorbet-ra emlékeztet.

Fontos, hogy minél zsírosabb és krémesebb görög joghurtot használjunk, bár növényi joghurttal is működik a recept, úgy inkább jégkristályosra fagy. A citromlé és a méz mennyisége szabadon variálható, én szeretem a savanykás, gyümölcsös ízeket, de nyugodtan mehet bele több méz/kevesebb citrom is.

Málnás fagyasztott joghurt

málnásjoghurt

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 280 gramm görög joghurt
  • 300 gramm málna
  • 60 milliliter friss citromlé
  • 3 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A frozen yogurt készítése előtti este tegyük a málnát a fagyasztóba, fagyasztott gyümölcsre lesz szükségünk.

A görög joghurtot, a málnát, a citromlevet és a mézet tegyük egy turmixgépbe, alaposan dolgozzuk össze, ízlés szerint édesítsük tovább mézzel. 

Sűrű, de folyékony masszát kapunk majd, ezt öntsük egy légmentesen zárható dobozba/tálba, majd tegyük a fagyasztóba legalább 4 órára. Keverjük át óránként, hogy krémesebb legyen.

Fagyiadalóval vagy kanállal formázzunk belőle gömböket, majd kis tálkákban kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük