Habkönnyű málnás sajttorta: a mascarponés krémbe kerül a gyümölcs
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sütés nélkül, 20 perc alatt kész az isteni málnás sajttorta, csak győzzük kivárni, míg a hűtőben pihen.
Az utóbbi időben ez a kedvenc sajttortareceptem: sütés nélkül, villámgyorsan készül, nagyon habos, nagyon krémes és rengeteg friss gyümölcs édesíti. Jelen esetben málna került bele, de eperrel, áfonyával, akár ribizlivel is elkészíthető.
A süti alapja darált keksz: ez lehet sima háztartási, de vajas vagy kakaós is, a lényeg, hogy édes keksz legyen. Darált változatot készen is lehet kapni az üzletekben, de otthon is könnyedén összetörhető aprítógép segítségével.
Málnás sajttorta
Hozzávalók 8 személyre
Tészta:
- 100 gramm édes keksz
- 3 evőkanál vaj
- 1 csipet só
Krém:
- 225 gramm krémsajt vagy mascarpone
- 200 gramm friss málna
- 100 gramm porcukor
- 125 milliliter habtejszín
Elkészítés:
Tészta:
A vajat olvasszuk meg, a kekszet törjük porrá aprítógép segítségével. Keverjük össze őket egy csipet sóval. Nyomkodjuk a tésztát egy 15 centiméter átmérőjű tortaformába. Ha kész, tegyük a fagyasztóba.
Krém:
A málnát pürésítsük le turmixgép vagy aprítógép segítségével. A krémsajtot, a málnapürét és a porcukrot alaposan keverjük össze robotgép segítségével, akkor jó, ha a málna egészen elvegyül a krémben.
Egy másik tálban verjük kemény habbá a habtejszínt, majd forgassuk a krémbe.
Összeállítás:
Vegyük ki a tésztát a fagyasztóból, majd kenjük rá egyenletesen a málnás krémet úgy, hogy ne maradjon benne légbuborék. Fedjük le fóliával, majd tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, mielőtt tálalnánk. Friss málnával kínáljuk.
Fotó: Getty Images