
Mandulás bundában sült csirkemell: izgalmas variáció, ha unod a hagyományos rántott húst

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A rántott hús bundája sokféleképpen tehető izgalmassá, olykor elég csak a zsemlemorzsát feldobni valamivel, hogy különlegesebb legyen az aranybarnára sütött hússzelet.
Az olaszok parmezánnal dúsítják a zsemlemorzsát, ha rántott húst készítenek, de különböző fűszerek is kerülhetnek a panírba.
Fűszerek mellett magvak is keverhetőek a frissensült bundájába, forgass a zsemlemorzsába szezámmagot, durvára vágott diót, fenyőmagot vagy mandulaszeletet. Mindegyik variáció új köntösbe öltözteti a húst, látványban és ízben is más lesz. Szerintem mind közül a mandulás a legjobb, kellemesen roppan majd a panír.
Kínálj a frissensült mellé krumplis vagy rizses köretet, a salátát se felejtsd el!
Mandulás rántott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 2 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 60 g mandula
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel ízlés szerint, kicsit klopfoljuk, ha szükséges, majd sózzuk le és tegyük hűtőbe néhány órára.
Panírozzuk be a húst, először forgassuk meg a lisztben, majd tojásban, végül a mandulával egybeforgatott zsemlemorzsába öltöztessük. A bepanírozott szeleteket bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors