Mandulás bundában sült csirkemell: izgalmas variáció, ha unod a hagyományos rántott húst
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rántott hús bundája sokféleképpen tehető izgalmassá, olykor elég csak a zsemlemorzsát feldobni valamivel, hogy különlegesebb legyen az aranybarnára sütött hússzelet.
Az olaszok parmezánnal dúsítják a zsemlemorzsát, ha rántott húst készítenek, de különböző fűszerek is kerülhetnek a panírba.
Fűszerek mellett magvak is keverhetőek a frissensült bundájába, forgass a zsemlemorzsába szezámmagot, durvára vágott diót, fenyőmagot vagy mandulaszeletet. Mindegyik variáció új köntösbe öltözteti a húst, látványban és ízben is más lesz. Szerintem mind közül a mandulás a legjobb, kellemesen roppan majd a panír.
Kínálj a frissensült mellé krumplis vagy rizses köretet, a salátát se felejtsd el!
Mandulás rántott csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- só ízlés szerint
- 2 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 60 g mandula
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel ízlés szerint, kicsit klopfoljuk, ha szükséges, majd sózzuk le és tegyük hűtőbe néhány órára.
Panírozzuk be a húst, először forgassuk meg a lisztben, majd tojásban, végül a mandulával egybeforgatott zsemlemorzsába öltöztessük. A bepanírozott szeleteket bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors