Emésztést segítő és tápláló mangós tápiókapuding – Desszertnek és napindítónak is kiváló
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A mangó nemcsak gyönyörű és vidám színű, hanem nagyon egészséges gyümölcs is, amelyet minden formában érdemes fogyasztani.
Sosem felejtem el, amikor az egész szerkesztőség egy emberként rohanta meg a közeli szupermarketet, mert gyönyörű mangókat árultak szuper áron. Én ugyan azonnal befaltam, de a mangóból például remek turmix készíthető, vagy aki egy kicsit tartalmasabbat szeretne, tegye tápiókapudingba.
A tápióka szuper alapanyag, gyorsan felszívódik a szervezetben, szénhidrátban gazdag és gyorsan elkészül. Érdemes valamilyen gyümölccsel felturbózni, a mangó tökéletes erre a célra, ugyanis vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Készítsük kókusztejjel a pudingot, hogy még komplexebbek legyenek az ízek.
Mangós tápiókapuding
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csésze tápiókagyöngy
- 5 deciliter kókusztej
- 1 darab mangó
- 200 milliliter víz
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
A mangót pucoljuk meg, a húst vágjuk le a magjáról, a nagyobb részét pürésítsük botmixerrel, egy keveset kockázzunk fel.
A tápiókagyöngyöt áztassuk be vízbe, hagyjuk 10 percig állni, amíg megszívja magát. Öntsük rá a kókusztejet, majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük. Ahogy elkezdenek kocsonyásodni és áttetszővé válni a szemek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a mézet és a mangópürét.
Hagyjuk kihűlni, a tetejére pedig tegyünk felkockázott mangódarabokat.
Fotó: Getty Images